Властите на Мавриций се борят с огромен петролен разлив от

...
Властите на Мавриций се борят с огромен петролен разлив от
Коментари Харесай

Мавриций пред екологична катастрофа заради петролен разлив

Властите на Мавриций се борят с голям петролен разлив от японски товарен транспортен съд, който заседна предишния месец край крайбрежията на известния туристически остров, оповестява Българска телеграфна агенция.

Снимки от въздуха демонстрират по какъв начин петролното леке се популяризира по тюркоазените води край островната страна в Индийския океан. На други фотоси от локалния вестник "Експрес " се виждат почернели плажове и мъртви морски жители. Грийнпийс предизвести, че разливът от товарния кораб ще има опустошителни последствия.

Петролен разлив в Мексико затвори четири плажа

Корабът "Вакашио " заседна към 25 юли и от него в този момент изтичат тонове дизел и нефт в океана, осведоми Хепи Кхамбуле, ръководител на Грийнпийс Африка.

По думите му хиляди типове са застрашени поради замърсяването, като ще има и съществени последствия за стопанската система, продоволствената сигурност и здравето на острова. Екипажът от 20 души е в сигурност.

Дебора де Шазал, която управлява фондацията "Мавританска дива природа ", работеща с държавното управление за справяне с бедствието, сподели пред ДПА, че корабът е превозвал 4000 тона нефт. Екипажът е под карантина. Корабът е пътувал от Сингапур за Бразилия. За да се предотвратят негативни последствия за околната среда, поставихме ограда и започнахме да събираме петрола, съобщи представител на компанията, като добави, че аргументите за случая се проверяват.

Министерството на околната среда на острова уточни в изказване, че е съставило комисия, която да дефинира по какъв начин най-добре да се почисти разливът. Ведомството е предизвестило обществеността да не посещава засегнатия регион поради токсичните изпарения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР