Властите на Италия разглеждат възможността да затегнат наказанията за онези,

...
Властите на Италия разглеждат възможността да затегнат наказанията за онези,
Коментари Харесай

Идея: Вандалите на исторически паметници в Италия, да плащат за възстановяването им

Властите на Италия преглеждат опцията да затегнат наказванията за тези, които вандализират исторически монументи , написа италианският в. " Месаджеро ".

Тези стъпки ще бъдат ориентирани по-специално към екоактивистите, които напоследък зачестиха с протестните си изяви в страната, по време на които те нападат творби на изкуството, намиращи се в фамозни музеи или пък исторически здания и културни обекти.

Поводът за това решение бе вчерашният митинг, при който в Рим екоактивисти от придвижването " Последно потомство " изляха черна течност във водите на фонтана " Баркача " на площад " Испания " пред фамозните " Испански стъпала ".

Министърът на културата на Италия Дженаро Санджулиано дефинира това като вандалска демонстрация и сподели, че хората, които правят сходни действия нямат никакво отношение към отбраната на околната среда. Той разясни, че понятието околна среда включва освен природата, само че и творбите на изкуството, основани през многовековната човешка история.

" Благородно е да защитаваш морето, реките, горите и планините, само че не по-малко значимо е и да защитаваш историческото и художественото завещание на нацията ", акцентира министърът.

Той сподели, че към този момент е разискал въпроса и с министъра на правораздаването Карло Нордио. Целта е да бъдат въведени административни санкции за тези извършители.

" Възстановяването на паметниците коства пари, и то значително , тъй като е необходим специфичен личен състав и техника ", подчертава министърът и добави, че тези, които вандализират монументи под предлог, че са климатични деятели, борещи се за своята идея, ще би трябвало след това да платят от джоба си възобновяване на паметниците.

Министърът на културата също по този начин заяви, че от 3 април неговото ведомство ще бъде цивилен просител в правосъдните процеси против екоактивистите, които направиха сходни вандалски прояви, като тази в Рим от през вчерашния ден.

Кметът на Рим Роберто Гуалтиери пък съобщи, че единствено с помощта на своевременната интервенция на локалната полиция, а след това и на специфичен отряд, са били избегнати необратими вреди на фонтана " Баркача ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР