Влакова мотриса дерайлира в района на момчилградското село Подкова. Причината

...
Влакова мотриса дерайлира в района на момчилградското село Подкова. Причината
Коментари Харесай

Влак дерайлира заради скални късове на релсите

Влакова мотриса дерайлира в региона на момчилградското село Подкова. Причината е паднала на релсите скална маса. Екипи на пожарната към този момент разчистват линията.

Няма потърпевши хора, заяви регионалният шеф на Кърджали Даниел Делчев пред БНР. Той дефинира като тежка обстановката в региона след изобилните дъждове. От тази заран 6 обитаеми места са без ток поради повреди по електропреносната мрежа.

През цялата минала нощ е имало проблеми с електроснабдяването. Областният шеф Даниел Делчев съобщи:

" Проблеми с електрозахранването има и в Черноочене, Паничково, Комунига и в Железник. Проблемите се дължат най-много на мощния вятър и на тежкия влажен сняг. В региона на Ардино тук-там снегът е 30 см. Има доста паднали дървета, които очевидно са оказали въздействие на далекопроводите “. И през днешния ден без вода са 4 села, откакто придошлата река Върбица наводни помпена станция.

" Надяваме се, че през днешния ден подсушаването на помпените елементи и ремонта на електрическото табло ще бъдат приключени, с цел да може да бъде възобновено водоподаването в тези региони “.

Кметовете могат да разчитат на помощ от страната, увери регионалният шеф:

" Надявам се през днешния ден до края на деня да бъдат обходени всички проблематични места, да бъдат готови тези отчети, с цел да можем оптимално бързо да ги внесем в междуведомствената комисия. Имам уверението на министър Бойко Рашков, който е неин ръководител, и на гл. комисар Николов, че оптимално бързо ще бъдат прегледани тези докладни мемоари, с цел да може да получат съответните общини финансова помощ “.

Заради снеговалеж по високите места са въведени ограничавания за придвижване по част от пътната мрежа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР