Влакът със севернокорейския лидер Ким Чен-ун отпътува от железопътната гара

...
Влакът със севернокорейския лидер Ким Чен-ун отпътува от железопътната гара
Коментари Харесай

Ким Чен-Ун отпътува за дома

Влакът със севернокорейския водач Ким Чен-ун отпътува от железопътната гара в съветския далекоизточен град Артьом в посока към дома, с което приключва визитата му в Русия, оповестиха през днешния ден съветските организации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Разстоянието от Артьом до съветската граница със Северна Корея е повече от 200 км.

Видеото, оповестено от организация РИА Новости, демонстрира по какъв начин Ким, който рядко напуща страната си, върви по алената пътека до вагона на влака под музиката на боен оркестър и маха за сбогом.

Руският министър на естествените запаси Александър Козлов, посланикът на Москва в Северна Корея Александър Мацегора и Олег Кожемяко, губернатор на Приморския край, изпроводиха севернокорейския водач, заяви РИА.

Преди отпътуването си, Ким Чен-ун се отдаде на по-лежерен режим в неделя, като посети университет и следи шоу с моржове в съветски океанариум, съобщи Асошиейтед прес.

По време на формалното си посещаване в Русия севернокорейският водач Ким Чен-ун получи от губернатора на Приморския край Олег Кожемяко бронирана жилетка и комплект безпилотни самолети, създадени в района, заяви ТАСС.

На водача на КНДР са били дарени пет безпилотни самолета камикадзе и разследващ дрон от вида „ Геран-25 “ с функционалност за отвесно политане. Тези безпилотни летателни апарати също се създават в Приморския край. Освен това на севернокорейския посетител е бил подарен комплект специфични облекла, с ниска видимост за термовизионни камери.

Припомняме, че Ким се срещна с съветския президента Владимир Путин в сряда и двамата разискаха военните въпроси, войната в Украйна и задълбочаването на съдействието, напомня Ройтерс.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР