Влак с повече от 15 вагона дерайлира в южния американски

...
Влак с повече от 15 вагона дерайлира в южния американски
Коментари Харесай

Извънредно положение в САЩ: Влак с течна сяра дерайлира

Влак с повече от 15 вагона дерайлира в южния американски щат Кентъки, като разля разтопена сяра и провокира пожар. Властите приканиха жителите на околните общини да се изтеглят, оповестява Barron`s .

CSX, транспортната компания, която експлоатира влака, е декларирала, че два от минимум 16-те наранени вагона са превозвали разтопена сяра.

Специализирано съоръжение е употребявано за наблюдаване на въздуха за съществуване на серен диоксид, отровен газ, който се отделя при горене на разтопена сяра.

Губернаторът Анди Бешир разгласи изключително състояние след случая.

" Усилията за реагиране на случая не престават, а локалните управляващи предизвикват хората в град Ливингстън да се изтеглят ", се показва в изказване на кабинета на губернатора, който приканва локалните поданици да не навлизат в региона.

Катастрофата идва на фона на засилено наблюдаване на железопътните товарни превозвачи, откакто трен дерайлира в среднозападния щат Охайо по-рано тази пролет, разливайки повече от един милион галона токсични химикали, в това число прочут канцерогенен винилхлорид, във въздуха, почвата и водните пътища.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР