Влак премина през жп прелез, докато бариерите са вдигнати. Изключително

Влак премина през жп прелез, докато бариерите са вдигнати. Изключително ...

Опасна ситуация на жп прелез в Кюстендил, на косъм се размина без жертви.

Влак премина през жп прелез, докато бариерите са вдигнати. Изключително опасната случка се е разиграла в кюстендилския кв. "Изток".  В същото време кола е била на сантиметри от линиите, в готовност да премине. Светлинните сигнализации също не са работели и водачите не са били предупредени, че ще преминава композицията. Наблюдателни шофьори забелязали нередността и идващия влак и веднага сигнализирали на колегата си от близката до релсите кола. Слава богу, не се е стигнало до инцидент.

Инцидентът е бил уловен от видеорегистратор в едно от превозните средства.

Припомняме, че в подобна ситуация изпаднаха и пловдивчани. Причината беше техническа повреда, която не само че отне повече от половин час на чакащите водачи, но замалко не се стигна и до инцидент.

Действието се разви на жп прелеза на село Царимир. Звуковият и светлинният сигнал на жп прелеза сигнализираха на шофьорите, че преминаването през прелеза е забранено, но в същото време бариерата беше вдигната. Въпреки разминаването част от шофьорите решиха да спрат пред вдигнатата бариера и да изчакат. След повече от 30 минути чакане и сигнал до спешен телефон 112, бариерата беше спусната, а влакът премина.Източник: trafficnews.bg

Източник: blitz.bg