Владислав Кожухаров е фитнес инструктор и консултант по здравословно хранене.

...
Владислав Кожухаров е фитнес инструктор и консултант по здравословно хранене.
Коментари Харесай

Младият треньор Владислав Кожухаров: Работя за повече по-активни и по-здрави хора

Владислав Кожухаров е фитнес инструктор и съветник по здравословно хранене. Той е на 27 години, родом от град Ловеч. От 10 години живее и работи във Велико Търново. Притежава магистърска степен по специалността „ педагогика на физическото образование “ от Великотърновски университет „ Св. Св. Кирил и Методий “.
През 2013 година получава документ за „ професионален фитнес инструктор за лични тренировки “ от „ Атлетик фитнес “. Работи като личен треньор и треньор по групови тренировки по спининг (каране на колело по характерен начин), боди пъмп (движения с лостове и тежести, и степ стъпало), табата (функционална интензивна подготовка за цялото тяло) и кросфит (високоинтензивна тренировка). Младият треньор е и съветник по хранителни добавки . Изготвя хранителни режими и подготвителни стратегии съгласно самостоятелните особености на всеки човек. Автор е на единственото меню за здравословно хранене , което се предлага във веригата заведения за хранене „ Щастливеца “.
В своето развиване като състезател, Владислав Кожухаров взе участие в надпревари по културизъм в категорията „ мъжка физика “ в Румъния, Македония, Португалия и България. Печелил е второто място на интернационално съревнование. През месец септември 2019 година му следва изява във второто най- влиятелно съревнование по културизъм в света „ Арнолд класик “. Целта му е да завоюва първо място при своите последващи участия.

Специално за Actualno.com, в един многолюден и прелестен диалог, младият състезател и треньор отговори на нашите  въпроси.
Каква е вашата задача в спорта?
Мисията ми е да накарам повече хора да се замислят за здравето си, като ги науча да упражняват вярно и им оказа помощ да се хранят здравословно. Работя за повече по-активни и по-здрави хора у нас.
С кои възрастови групи работите?
Първият ми приоритет са децата и младежите, които желая да заинтересувам да спортуват интензивно и да ги накарам да се хранят вярно. Целта е посредством спорта да изградят крепко и хармонично тяло. Втората целева група са хората в трудоспособна възраст, за които е значимо да преодоляват напрежението от работата и натовареното всекидневие. Третата група са хората със здравословни проблеми , на които посредством физически извършения и диетично хранене оказвам помощ да се усещат по-тонизирани и по-здрави. Специфична целева група са бременните дами , на които преподавам специфична техника на придвижвания, без тежести.
Какви са вашите краткосрочни и дълготрайни цели и фантазии?
В кратковременен проект желая да сътворявам състезатели по културизъм като техен треньор. В по-дългосрочен проект бленувам да основа първото заведение за здравословно хранене във Велико Търново.
Имате ли упоритости отвън спорта?
Планирам да се занимавам с научно-преподавателска активност, а неотдавна се интересувам и от политика. Искам да пренеса спортния дух от спорта в политиката .
Предизвикателство пред Владислав Кожухаров е бъдещата му професионална  реализация в нов състезателен център във Велико Търново, който ще започва напълно скоро. Там залите за спининг, боди пъмп, табата, кросфит, фитнес и тае бо ще бъдат с последно потомство съоръжение на водещите водачи в международните спортни марки. Младият треньор чака удоволствието и резултатите от работата в модерния състезателен център да бъдат „ в пъти повече “. Да му пожелаем триумф!
Интервю на Камелия Джанабетска
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР