Владислав Искренов от Радомир получи приза за най-добър играч на

...
Владислав Искренов от Радомир получи приза за най-добър играч на
Коментари Харесай

Интерактив тенис връчи годишните си награди

Владислав Искренов от Радомир получи наградата за " най-хубав състезател на Интерактив тенис за 2020 " на скромна гала по връчване на годишните награди на най-голямата аматьорска лига в България Интерактив тенис. Заради пандемията от ковид ITL Awards 2020 се организираха в камерен състав, само че лигата избра и отличи за шести път най-изявените дилетанти в тениса.

N1 в годишната класация на ИТЛ Владислав Искренов съумя да завоюва премията си предварително, още преди края на финалния мастърс, който се организира от 5 до 12 декември в MG Tennis Club. След като записа първата си победа в групите на Bottega ITL Finals 2020, той събра 3750 точки и беше неосъществим за втория в годишното класиране Любен Попов. Влади влезе в Интерактив тенис през декември 2019 и за 12 месеца игра повече от 60 мача, 47 от които завоюва. В седем шампионата се класира преди всичко, а в три остана на крачка от купата, загубвайки борбата във финала.

Заради борбеността и триумфите си Владислав Искренов взе още една от годишните награди на Интерактив тенис – за дебют на годината. От първия си сезон в ИТЛ Влади се утвърди като един от най-успешните играчи и беше непреодолимо затруднение и за най-опитните играчи.

Най-проспериращ тенисист на ИТЛ за 2020 е Боян Драгановски. Той стартира присъединяване си в шампионатите от най-ниската категория 125, само че бързо стартира да побеждава и в по-горните категории. От ноември неговият рейтинг е 6, което значи, че ще би трябвало да играе при напредналите.

Делян Кирилов получи оценката за състезател с най-посещаван профил в платформата на лигата с над 2500 визити.

Наградата за най-активен състезател на 2020 сграбчи Светослав Качаков, който за 12 месеца взе участие в 33 шампионата. От дебюта си в лигата през септември 2019 до момента Светослав има 28 победи и 43 загуби. През 2020 той загуби един край и два полуфинала във вечерните шампионати при начинаещите, само че към този момент постоянно играе и в горните категории.



За втора поредна година премията на почитателите за " фаворитка на публиката " получи Мариана Грозданова. Любимец на публиката стана Велчо Миронов от Казанлък, определен след гласоподаване на почитателите.

Тенис клуб на годината за втора година е MG Tennis Club. Кортовете в парка " Заимов " оферират най-хубавите условия за игра в София, а състезателите на Интерактив тенис правят оценка високо съвършената настилка, отличното осветяване и гостоприемството на домакините.

По традиция Интерактив тенис връчи две специфични награди. Плакет за поддръжка на аматьорския спорт получи генералният спонсор на финалния мастърс на лигата – производителят на пенливи виновност Bottega. Италианската компания обезпечи огромната премия за спечелилия в Bottega ITL Finals 2020 Любен Попов, а също така помагаше за положителното въодушевление в още няколко шампионата през годината. За втора поредна година Tecnifibre подаде ръка на ИТЛ, като осигуряваше топки за шампионатите и предметни награди за състезателите. За помощта си за аматьорския тенис представителят на марката за България Бранко Аврамовски получи специфичен плакет.

Заради пандемията от ковид тази година ITL Awards 2020 се организираха без публична гала. Въпреки рестриктивните мерки върху спорта от март до юни, за 12 месеца Интерактив тенис организира 12 вечерни шампионата, 7 съботно-неделни чалънджъра и 11 надпревари от фамилната тенис и СПА верига Weekend Tour. N1 в годишната класация на ИТЛ стана Владислав Искренов с 3750 точки, следван от Любен Попов с 3500 точки и Валентин Бонев с 2640 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР