Владимир Зографски завърши на 33-то място в състезанието от веригата

...
Владимир Зографски завърши на 33-то място в състезанието от веригата
Коментари Харесай

Зографски остана 33-и на Четирите шанци в Инсбрук

Владимир Зографски приключи на 33-то място в надпреварата от веригата " Четирите шанци " в Инсбрук. На шанцата " Бергизел " българският скикачач не съумя да се класира за втория опит, откакто загуби дуела си с представителя на домакините от Австрия Щефан Ембахер.

Зографски направи скок от 122 метра, който му обезпечи 105,3 точки. Резултатът на дебютанта Ембахер обаче бе 119,7 точки след опит от 126 точки. Постижението на българина бе по-добро от това на четирима от класиралите се за втория кръг, само че поради формата на надпреварата то не му стигна за продължение напред.

Победител в надпреварата стана австриецът Ян Хьорл, който направи скокове от 134 и 127,5 метра за общо за 267,5 метра. Хьорл бе водач след първия кръг и съумя да резервира мястото си макар много по-тежките условия при вторите опити поради мощния вятър. Той донесе първи триумф на домакините от Австрия от 2013 година насам, когато това стори Грегор Шлиренцауер.

Втори с 258,7 точки приключи Рьою Кобаяши. Японецът скочи 128,5 и 132 метра и по този начин в трето следващо съревнование приключи на второ място.

Челната тройка с 254 точки се добави от различен австриец - Михаел Хайбьок. В първото си излизане на шанцата Хьорл реализира 131 метра, които го подредиха шести, само че при втория опит той направи цели 135 метра, които го изстреляха към челните позиции.

Четвърти приключи словенецът Ловро Кос с 253,2 точки, пети е германецът Андреас Велингер с 252,1 точки, а шести е австриецът Щефан Крафт с 248,3 точки.

" What a day for the Austrians! "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР