Владимир Зографски се класира на 35-о място в първото състезание

...
Владимир Зографски се класира на 35-о място в първото състезание
Коментари Харесай

Владимир Зографски завърши 35-и в първата надпревара на голямата шанца в Клингентал

Владимир Зографски се класира на 35-о място в първото съревнование на огромната шанца в Клингентал (Германия) за Световната купа по ски скокове.

Българинът направи опит от 120.0 метра и получи 84.4 точки. Това му отреди 35-а позиция в първия кръг и по този начин той пропусна опцията да взе участие във вторите скокове, както и да се бори за точки за генералното класиране.

В същото време австриецът Щефан Крафт претърпя първо проваляне за сезона, откакто беше надвит от локалната звезда Карл Гайгер. Германецът направи опити от 144.0 и 146.0 метра на огромната шанца, събра 274.7 точки и победи Крафт, който остана втори с 273.5 пункта и Рьою Кобаяши, който добави подиума.

" Първоначално не триумф да се оправя в полета, само че скокът в действителност стана в първия кръг. Не чаках, че ще съумея да потвърдя това и във втория ", съобщи спечелилият.

В генералното класиране за Световната купа отпред е Щефан Крафт с 480 точки, следван от германците Андреас Велингер с 320 и Гайгер с 253. Владимир Зографски е на 22-о място с 46 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР