Владимир Тодоров, председател на УС на Българска асоциация на пострадалите

...
Владимир Тодоров, председател на УС на Българска асоциация на пострадалите
Коментари Харесай

Защо войната по пътищата не спира?

Владимир Тодоров, ръководител на УС на Българска асоциация на потърпевшите при произшествия, с скъпи препоръки пред за всички водачи по отношение на неспиращата война по пътищата.

Припомняме ви, че тази заран към 09.00 часа стана и следващата зверска злополука. Този път на Прохода на Републиката сред селата Въглевци и Вонеща вода. По първична информация микробус, пътуващ в посока към Гурково, се е блъснал в задната част на насрещнодвижещ се румънски тир. На място е умрял лидерът на буса.

„ При последната злополука до Лесново се премълчаха много неща. В буса хората не са имали колани. Ако ги имаха, нямаше да има толкоз ранени. Няма и ТИР-паркинги.

Дават се милиарди за автомагистрали, а в действителност ние имаме неуместни автомагистрали. Често се постанова ТИР-овете да стоят по пътищата, само че те няма къде другаде къде да стоят.

Не е обикновено да се дават милиарди за автомагистрали и откакто се построи да се сетим, че нямаме оптичен кабел, който да спомага за предаване на значими информации, за мъгли и по този начин нат.

Не е обикновено и ограничаващите системи да бъдат единствено мантинели “, съобщи Тодоров.

Той напомни случаят от лятото на Автомагистрала „ Тракия “, при който задремал водач навлезе с ТИР-а си в насрещното придвижване и смачка няколко коли.

Тодоров разяснява и задоволителна ли е подготовката на водачите. Според него предложенията на Министерство на превоза в тази област са положителни. Той показа, че утвърждава митинга на автоинструктурите, които са в сивия бранш.

Владимир Тодоров даде и няколко скъпи съвета. Заваляха дъждове и по тази причина, поучава той, слагайте коланите, спазвайте отдалеченост, а в случай че попаднете в аквапланинг, дръжте крепко кормилото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР