Владимир Тарасенко вкара реализира хеттрик в петия мач от серията

...
Владимир Тарасенко вкара реализира хеттрик в петия мач от серията
Коментари Харесай

Сейнт Луис поведе на Минесота, Тампа Бей е пред отпадане в плейофите на НХЛ

Владимир Тарасенко вкара осъществя хеттрик в петия мач от серията в Западната конференция против Минесота, осигурявайки успеха с 5:2 на неговия Сейнт Луис. По този метод Сейнт Луис води с 3-2 победи в първия кръг на елиминациите в НХЛ.

Руснакът наниза три шайби подред в третия интервал, оформяйки естествен хеттрик. Первите два гола паднаха в самото начало на частта, единствено в границите на 1 минута и 28 секунди.

Мач с 3 шайби за него стана втори в кариерата му в плейофите за Купата Стенли, като предходния път отново негова жертва стана Минесота, само че преди седем сезона – през 2015-а година. И по този метод той изравни клубния връх с по два хеттрика в плейофите, както са го създали Франк Сен-Марсел и Джейдън Шварц.

Кирил Капризов двата гола за Минесота, а Кевин Фиала се отличи с две асистенции.

Сейнт Луис, които са номер 3 в решетката на плейофите на Запад, смениха вратаря и Джордан Бинингтън избави през днешния ден 30 изстрела към мрежата си. Бинингтън застана в четвъртия мач под рамката вместо Виле Хусо и откогато е той, има две победи от два мача. Колегата му на другата врата Марк-Андре Фльори избави 27 изстрела.

Райън О’Райли даде преднина на Блус единствено след 4:53 минути игра, като направи добавка при отбита шайба в численото предимство на своите. В 13:15 минута обаче също с човек повече Минесота изравни посредством Капризов, а единствено след 4 минути отново той направи цялостен поврат. Във втората третина Брандън Саад възвърне равенството 2:2, с цел да пристигна времето на Тарасенко с хеттрика му в третата част.

Торонто демонстрира доста сериозен темперамент и поведе в петия мач над двукратните първенци от Тампа Бей, откакто ги победи с 4:3. Голямата им звезда Остън Матюс счупи равенството в третия интервал, с цел да изведе отбора си с 3-2 напред в серията. Така носителите на Купа "Стенли " са единствено на един мач от отпадане още в първия кръг.

"Публиката, цялата сила, която ни дадоха. Просто няма друга такава плейофна атмосфера като тази в Торонто. Много е особено! Огромна крачка е за нас тази победа, само че към момента имаме да свършим много работа “, радваше се след края на мача Матюс.

Мачът въобще не потегли както приключи, откакто Тампа Бей поведе с 2:0 в първата третина с помощта на головете на Стивън Стамкос и Виктор Хедман. Джон Таварес върна един гол във втората. Третата част стартира с напън на Торонто, които обърнаха мача с голове на Морган Рийли и Вилям Нюландер, който подаде и две асистенции, в това число за гола на Таварес.Райън Макдона изравни за 3:3 в 8:17 минута на частта, само че Матюс постави точка на разногласието.

Шведският център Адриан Кемпе вкара два гола за Лос Анджелис Кингс при триумфа с 5:4 с продължение като посетител на Едмънтън – сериозна крачка към класиране на полуфинал. Победният му гол падна 1:12 минути след началото на спомагателното време, откакто проби от дясно и с противоположната лява ръка прати шайбата зад тила на вратаря Майк Смит.

Освен този гол, той вкара и за 2:1 във втория интервал, както и подаде на Филип Дано за 4:2. Но домакините от провинция Албърта се върнаха с два гола в границите на по-малко от три минути на Леон Драйсайтъл. Иначе вратарят на Кингс и американски национал Джонатан Куик избави 24 удара.

Драйсайтъл изравни в 15:08 на третата част при числено предимство, откакто получи прострелно подаване от Конър Макдейвид, напредна и стреля. Макдейвид приключи мача с гол и още една асистенция.

Иначе гостите изсипаха много повече удари към вратата на Майк Смит, който избави 38 от тях и пусна пет гола. Трой Стечър даде старт на головото шоу в 3:35 минута на първата част, а Зак Касиян изравни в 2:32 на втората след другия пас на Макдейвид. Алекс Яфало и Андреас Атанасиу също вкараха за гостите от Града на ангелите.

Шампионът на Столичната дивизия Каролина Херъкейнс отнесе Бостън с 5:1 и поведе в серията. Два гола за тима от Юга вкара 20-годишният канадец Сет Джарвис, за който това е първи сезон в НХЛ. За гостите от Бостън Конър Клифтън понижи на 1:4 в 10:09 минута на третия интервал.

Джейкъб Славин откри резултата за тима от Северна Каролина в 6:11 минута, а по-малко от 60 секунди по-късно Раанта остави задатъка на своите, отразявайки необикновен изстрел на Брад Маршан. След 5 минути домакините към този момент водеха с 2:0 с гола на ДеАнджело.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР