Владимир Путин се закле за началото на своя четвърти мандат

...
Владимир Путин се закле за началото на своя четвърти мандат
Коментари Харесай

Владимир Путин започна своя четвърти мандат

Владимир Путин се закле за началото на своя четвърти мандат като президент на Русия. Встъпването му служба става на фона на мощно обтегнатите връзки със Запада и напън върху опозицията. В началото на церемонията в Андреевската зала на Големия Кремълски замък знаменосци от ротата на караула внесоха държавния байрак на Русия и президентския стандарт (изображение на двуглав орел на фона на трикольор). След това бойците от ротата внесоха от Владимировската зала знака на президента на Русия и специфичен „ инаугурационен “ образец на съветската конституция, който ръководителят на Конституционния съд Валерий Зоркин разположи на трибуната, на която Путин се заклн в служба.
Путин съобщи по време на церемонията, че Русия би трябвало да бъде модерна и динамична, самоуверено да приема провокациите на времето, тъй като историята не прости изоставянето. Според президента Русия се нуждае от пробиви във всички сфери на живота.
Държавният глава е уверен, че сходни понятия като известност, чест, сърдечност и неприкритост би трябвало да са норма в живота за представителите на всички нива на властта.
„ Научихме се да отстояваме своите ползи, възродихме гордостта към отечеството, към нашите обичайни полезности. Опитът демонстрира, че и през днешния ден би трябвало да се грижим за постигнатото и на тази основа да се движим единствено напред “, съобщи Путин по време на церемонията по инаугурация в Кремъл. „ Разбира се, ние сме длъжни да вървим в крачка с световните промени, да отстояваме своя дневен ред на развиване на пробивите, с цел да не ни пречат никакви загради и условия да дефинираме своето бъдеще, да въплъщаваме в живота най-смелите си проекти и фантазии “, съобщи Путин по време на церемонията на инаугурация в Кремъл. „ Ще организираме интензивно модерна обществена политика, настроена към потребностите на всеки човек, на всяко съветско семейство. Повишаването на качеството на образованието и опазването на здравето. Особено внимание ще отделим на поддръжката на обичайните фамилни полезности. За да може в Русия да се раждат колкото се може повече мечтани, здрави, умни и надарени деца. На нашите деца им следва да построяват нашата страна, да реализират още по-големи триумфи, в сравнение с родителите им. “, съобщи Путин по време на церемонията си по инаугурация.
По-късно Путин предложи на Думата кандидатурата на Дмитрий Медведев на поста министър-председател на страната.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР