Владимир Путин потвърди за планираната размяна на Алексей Навални с

...
Владимир Путин потвърди за планираната размяна на Алексей Навални с
Коментари Харесай

Путин потвърди размяната на Навални и попита: Не умират ли хора и в затворите в САЩ?

Владимир Путин удостовери за плануваната замяна на Алексей Навални с различен пандизчия. Той изясни, че се е съгласил с въпросната договорка, само че при едно изискване.

Навални в никакъв случай не трябвало да се връща в Русия

Путин заобикаля да употребява името на опозиционера. Този път обаче го назова по фамилия. Руският президент, звучейки леко лицемерно, съобщи, че че гибелта на Навални е тъжно събитие.

„ Що се отнася до господин Навални: да, той умря. Това постоянно е тъжно събитие. Имали сме и други случаи на умряли хора в центрове за задържане “, сподели Путин. „ Не се ли е случвало това и в Съединените щати? “

Въпросът му пристигна, откакто американски публицист се опита да свърже гибелта на Навални в пандиза с равнището на народна власт в Русия. След това Путин добави:

„ Подобно развиване на събитията се е случвало и в Съединените щати, и то неведнъж. “

Навални издъхна на 16 февруари на 47-годишна възраст в наказателната арктическа колония „ Полярен вълк “. Обстоятелствата към гибелта му остават неизяснени, като главната версия е естествена гибел поради тромб. През 2020 година Навални претърпя офанзива с отрова.

Вдовицата му Юлия Навална счита, че брачният партньор ѝ е бил погубен в лагера

Коментарите на екипа на Навални по отношение на речна на Путин не закъсняха. Дългогодишният помощник на опозиционера Леонид Волков назова изказването на Путин „ цинично “.

„ Путин, който изрече името на Навални за първи път след гибелта му, в действителност е умъртвил съперника си “, сподели Волков.

Той назова Путин като „ кръвосмучещ бръмбар “, който скоро ще се пръсне

В обособен диалог с публицисти стана ясно и още нещо – Юлия Навалная е можела да се прибере, с цел да види мъжа си. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той добави, че тя е предпочела да остане в чужбина.

„ Вдовицата на Навални доста пъти имаше късмет да пристигна в Русия и да види мъжа си. Тя избра да остане в чужбина. Защо? Вие можете да отговорите на този въпрос “, сподели Песков на задграничен публицист, говорейки с него на британски език.

Източник: Българска телеграфна агенция
Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР