Владимир Путин положи клетва като президент на Русия за четвърти

...
Владимир Путин положи клетва като президент на Русия за четвърти
Коментари Харесай

Путин положи клетва като президент на Русия за четвърти път

Владимир Путин постави клетва като президент на Русия за четвърти път. Очаква се той да произнесе слово и 30 артилерийски салюта да ознаменуват тържественото събитие, оповестява ТАСС.

Ключовата задача през идващите години ще бъде сензитивното повишение на приходите на руснаците, съобщи Путин преди формалната гала. Той благодари на държавното управление и премиера Дмитрий Меведев за сполучливата работа до момента и съобщи, че през всички години страната се е развивала и е вървяла напред.

„ Най-важното е, че през всичките тези години страната се развиваше. Не единствено реагираше на зараждащите проблеми, а вървеше напред. Действията на държавното управление разрешиха да се преодолее спадът, да се обезпечи възобновяване и ново развиване в доста браншове от стопанската система. Като цяло стопанската система стартира да нараства. Не единствено беше обезпечена непоклатимост, само че и се сътвори нова макроикономическа действителност с ниска инфлация “, съобщи Путин.

Руските медии разпространиха през днешния ден изследване на Общоруския център за проучване на публичното мнение от първите дни на май. Резултатите сочат, че 82% от участниците утвърждават работата на президента Путин. Този % на утвърждение се резервира от 2014 година, настояват социолозите. Неодобрението през последните няколко години се двоумя сред 11 и 13%.

Владимир Путин си обезпечи оставане на власт до 2024 година, откакто изрично завоюва президентските избори на 18 март с над 76% поддръжка при 67 на 100 изборна интензивност. Късно нощес Путин събра на съвещание в Кремъл членовете на кабинета и им благодари за свършената досега работа, заяви президентския представител Дмитрий Песков. От думите му стана ясно, че президентът е дал висока оценка на премиера Дмитрий Медведев.

Промени в държавното управление сигурно ще има, само че най-вероятно Медведев ще резервира поста си. Кабинетът ще подаде оставка, след което министрите ще продължат краткотрайно да извършват отговорностите си до избирането на ново държавно управление.

Още през днешния ден президентът ще разгласи избора си за министър председател. Ако кандидатурата бъде утвърдена от Държавната Дума, в което няма никакво подозрение, новият министър председател има едноседмичен период да предложи структурата и персоналния състав на кабинета.

Церемонията по полагане на клетва от Владимир Путин бе предшествана от митинги през почивните дни по апела на опозиционния водач Алексей Навални, приключили с голям брой арести. Действията на полицията бяха наказани от Европейския съюз и Съединените щати.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР