Владимир Путин каза, че Русия ще е принудена да действа,

...
Владимир Путин каза, че Русия ще е принудена да действа,
Коментари Харесай

Путин: Русия ще действа, ако НАТО премине червените линии

Владимир Путин сподели, че Русия ще е принудена да работи, в случай че „ алените ѝ линии “, свързани с Украйна, бъдат преминати от НАТО, а Москва ще преглежда разполагането на офанзивни ракети на украинска земя като сигнал за деяние.

„ Ако на територията на Украйна се появят някакви ударни системи, времето за полет до Москва ще бъде 7-10 минути, а при потребление на хиперзвуково оръжие – пет минути. Само си представете “, разяснява президентът по време на присъединяване в капиталов конгрес в съветската столица, представен от „ Ройтерс “.

Той разгласи, че се надява здравият разсъдък да надделее от всички страни, само че желае НАТО да е наясно с опасенията за сигурността на Русия към Украйна.

Путин разгласи, че страната му скоро е тествала нова хиперзвукова ракета с морско базиране, която ще бъде на въоръжение при започване на новата година. По думите му устройството се движи със скорост, която е 9 пъти по-висока от тази на звука.

Освен това президентът, който сложи въпроса за какво НАТО е пренебрегнала многократните съветски предизвестия и е разширила военната си инфраструктура на изток, посочи разполагането в Полша и Румъния на системата за противоракетна защита Aegis Shore на НАТО.

Той даде да се разбере, че не желае да види същите изстрелващи системи MK41, за които Русия от дълго време се оплаква, че могат да бъдат употребявани и за изстрелване на офанзивни крилати ракети Tomahawk в Украйна.

„ Създаването на такива закани (в Украйна) ще са червени линии за нас. Но се надявам да не се стигне до такава степен. Надявам се, че възприятието за здрав разсъдък, отговорност както за нашите страни, по този начин и за международната общественост ще надделее “, сподели Путин.

По-рано през вчерашния ден Англия и Съединени американски щати предизвестиха Русия за всяка нова военна експанзия против Украйна, до момента в който НАТО свика среща, на която да разиска за какво Русия е преместила войските по-близо до южния си комшия.

Миналата седмица генералният секретар на Алианса, Йенс Столтенберг, разгласи, че съветските дейности ще имат „ цена “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР