Владимир Путин е решил да се кандидатира на президентските избори

...
Владимир Путин е решил да се кандидатира на президентските избори
Коментари Харесай

Reuters: Путин е решил да се кандидатира на президентските избори през март

Владимир Путин е решил да се кандидатира на президентските избори през март - ход, с който ще се задържи на власт най-малко до 2030 година, съобщи Ройтерс, като се базира на шест източника.

Агенцията отбелязва, че ръководителят на Кремъл счита, че би трябвало да преведе Русия през най-опасния интервал от десетилетия.

Путин, който наследи на президентския пост Борис Елцин през 1999 година, към този момент е бил президент по-дълго време от всеки различен съветски властник след (съветския ръководител) Йосиф Сталин, надминавайки даже 18-годишния мандат на Леонид Брежнев, напомня Ройтерс.

На 7 октомври Путин навърши 71 години.

Русия отхвърли спекулациите, че Путин е болен и употребява двойници

Източниците, които са говорили с Ройтерс при изискване за анонимност, обявиха, че новината за решението на Путин към този момент се популяризира и че съветниците му към този момент се приготвят за акцията и избора на Путин.

За Путин, който съгласно изследванията на публичното мнение се радва на  одобрението на 80% от руснаците, изборите са условност, в случай че той се кандидатира: с поддръжката на страната и държавните медии и при съвсем цялостното неявяване на публично противоречие, той сигурно ще завоюва, отбелязва Ройтерс.

" Решението е взето - той ще се кандидатира ", сподели един от източниците, който е осведомен с планирането. Подготвяното оповестяване на новината ще се появи в границите на няколко седмици, сподели различен източник, който удостовери обява от предишния месец вестник " Комерсант ".

Друг източник удостовери, че е взето решение и че съветниците на Путин се приготвят. Три други източника настояват, че решението е взето: Путин ще се кандидатира.

Въпреки че доста задгранични дипломати, шпиони и чиновници да споделят, че чакат Путин да остане на власт до края на живота си, до момента няма съответно удостоверение за проектите му да се кандидатира на президентските избори през март.

" Русия е изправена пред обединената мощност на Запада, която е толкоз огромна, че забележителна смяна не би била целесъобразна ", сподели един от източниците на организацията.

Путин не е направил никакви изказвания, че ще се кандидатира за още един мандат и към момента не е оповестена акция, съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков в коментар на обявата на Ройтер
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР