Владимир Каролев продължава да е в тежко състояние след жестоко

...
Владимир Каролев продължава да е в тежко състояние след жестоко
Коментари Харесай

Каролев остава в тежко състояние

Владимир Каролев продължава да е в тежко положение след грубо рухване в Пирин, оповестяват от незабавната болница „ Пирогов “. Първоначално той беше признат в болничното заведение в Разлог, а по-късно превозен в София.

„ Теренът е стръмен. Каролев е слизал със сноубород по него, евентуално се е хлъзнал, паднал е и не е съумял да се задържи. Теренът е подобен, че има заледени сектори, има и скали. Предполагам, че той, падайки по тях, е получил пострадвания, които са го докарали до това положение ”, разяснява алпинистът Дойчин Василен пред NOVA.

„ Акцията не беше лека поради това, че изискванията са смесени, снегът на моменти е мек денем, а вечерта – замръзва. Използвахме моторни шейни, само че не беше елементарно, защото тук-там безусловно минавахме с тях през камъните и хвойните ”, описа Наско Луков от Планинската избавителна работа. Проблем при търсенето било, че Каролев е паднал в дупка и било доста мъчно сапистелите да го виждат. Те забелязали първо каската му, а по-нататък намерили и него.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР