Владимир Далаклиев и Митко Джорджев се пребориха с над 30

...
Владимир Далаклиев и Митко Джорджев се пребориха с над 30
Коментари Харесай

България с шампион на Европейското клубно първенство по таекуондо!

Владимир Далаклиев и Митко Джорджев се пребориха с над 30 съперници в кат. 68кг на Европейското клубно състезание по таекуондо, осведомят от БФТ.

След поредност от победи, Влади и Митко стигнаха до срещите за медалите, където ги чакаше съветската олимпийска вяра в категорията Константин Минин. Първи против руснака в полуфинал се изправи Митко Джорджев, като единствено една точка разлика в интерес на Минин, реши изхода на дуела. Така Джорджев завоюва бронза.

На финала се изправиха Влади Далаклиев и Константин Минин. Битката бе извънредно оспорвана, само че в последна сметка нашето момче взе превъзходство и с резултат 2:1 завоюва купата европейски първенец.

Другите двама национали Калоян Бинев и Никол Чобанова стартираха с победи, само че пропуски и доза шанс ги стопираха на крачка от медалите. Кало и Никол останаха 5-ти в класирането. Емилия Тасева рискува в кат. до 63 кг. и макар, че мина с триумф първа среща. Във втората обаче се изправи против вицеолимпийска шампионка и отстъпи с добра игра. Така Емилия стана 9-та в класирането. На същото място се класира Мариела Илиева, която също отпадна във втора среща.
 Калоян Бинев: България е една от водещите страни в таекуондото
Калоян Бинев: България е една от водещите страни в таекуондото

" Баща ми е някогашен таекуондист, някогашен европейски първенец и взех решение да потегли по неговите стъпки "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР