Вкореняване на рози с лист от алое Розата е едновременно

...
Вкореняване на рози с лист от алое Розата е едновременно
Коментари Харесай

Вкореняване на рози – много лесен и успешен метод

Вкореняване на рози с лист от алое

Розата е по едно и също време доста красиво и много капризно цвете. Именно, последният факт постоянно стопира градинарите да се пробват да вкореняват рози от резници. Има обаче доста забавен, даже необикновен метод за вкореняване на резници от рози без доста лутане. И за това ви би трябвало единствено алое!

Има два разнообразни метода за вкореняване на рози с алое. Първият е да се сътвори самобитна хранителна течност за удобното развиване на кореновата система на розата. За този способ премахнете кората от листата на алоето – оставете единствено питателната полупрозрачна слузеста субстанция.

Нарежете задоволително количество, според от размера на листата на алое. Разбийте квалифицираната основа с пасатор.

В получената хранителна примес поставете резник от роза с 4 пъпки. Поставете в помещение, уместно за рози. След 5-7 дни проверете за съществуването на корени.

Вторият способ е по-прост и взема решение доста проблеми едновременно. За него просто би трябвало да отрежете парче алое, в което да поставите розовото стъбълце с 4 пъпки.

Веднага засадете в почва, подобаваща за рози. Отгоре навлажнете почвата със спрей бутилка. Продължете да навлажнявате по този метод в продължение на 2 седмици, почвата би трябвало да остане влажна (обаче, не прекалявайте).

Вижте още: Два типа крем – най-хубавият десерт с паметен усет

След няколко седмици ще забележите, че пъпките са се събудили и са почнали да порастват. Долните млади листа могат да бъдат откъснати, тогава розата няма да губи сила за тях и бързо ще развие коренова система.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР