Вкопчването в миналото не ви позволява да изградите щастливо тук

...
Вкопчването в миналото не ви позволява да изградите щастливо тук
Коментари Харесай

Съзнателно родителство – разберете миналото си, за да изградите зрели отношения с детето си

Вкопчването в предишното не ви разрешава да изградите щастливо „ тук и в този момент “, а непрекъснатото връщане към това, което е било, затруднява напускането на мястото. Съвременната логика на психиката на развиването акцентира, че методът, по който родителят интерпретира прекарванията от ранните години от живота си, мощно въздейства върху образуването на безвреден жанр на обвързаност у детето.

Ролята на родителя е да поддържа детето, а не да следва неговия житейски път вместо него. Става дума за придружаване и упътвания.

Децата, основани на сигурна връзка с родителите си, имат по-големи запаси на вътрешна мощ и също по този начин по-добре се оправят с провокациите. Изграждането на такава връзка изисква от обгрижващия да е подготвен за личното си развиване и да се опознае по-добре. Саморефлексията разрешава освен да организирате личната си (родителска) история, само че и да заздравите/подобрите връзката с детето.

Необходима е храброст да погледнете вътре в себе си, да научите за личните си потребности и да приемете това, което не може да бъде променено. Каква връзка ще сътвори родителят (настойникът) с детето се дефинира от степента на схващане на личния им живот и консолидираното на ранния житейски опит. Начинът на връзка е значим детайл от построяването на връзка с детето. Благодарение на настройката ви, то има чувство за схващане и родителят може да се отвори още повече към детето. Инвестицията на родителите в развиването на информационни умения наподобява е първата стъпка към свързването. Отразяването на личния ви опит и отчитането на гледната точка на детето вършат фамилната връзка по-смислена.

Общуването като основа на връзката с детето

Интегративната връзка играе специфична роля в връзките родител-дете. 
Какво би трябвало да правиш, с цел да бъдеш добър татко
Никой не е споделил, че да си добър родител е елементарно. Без значение на какъв брой години е детето ви или на какъв брой години сте, знайте, че работата...
Прочети повече
Как да го реализираме?

- като деликатен родител, който е наясно със личните си усеща и може да се настрои към мозъка на детето, като в това време разрешава на детето да разбере личните си прекарвания,

- почитание към достолепието и уникалността на детето,

- отвореност към прекарванията и гледната точка на децата (емпатия).

Родителите, които практикуват интегративна връзка, с почитание показват реакциите си и намерено споделят и одобряват посланията им от детето.
Ето за какво в човешкия живот най-ценният човек е майката
В забързания ден ние все по-често забравяме, че би трябвало да ценим повече хората, които са ни дали живот. Когато една жена е майка, а ние...
Прочети повече
Как умишлено да изградим връзки родител-дете?

- Съсредоточете се върху това да бъдете деликатен родител, което се показва в ценене на характерността на детето и приемането му тъкмо такова, каквото е. Децата научават за себе си посредством другарство с родителите си. Да бъдеш родител е умишлено държание, което регистрира прочувственото благоденствие на детето.

- Вземете от опита да бъдете родител. Взаимодействието с децата поражда доста провокации, които им разрешават непрекъснато да научават за себе си и за света.

- Научете и практикувайте сърдечност. Това е основата за прочувствена зрялост и създаване на взаимоотношения, учредени на съчувствие. Благодарение на гъвкавостта на реакцията става допустимо да се сдържат някои страсти и да се вземе поради вероятността на детето и затова да се реагира по премислен (не рефлексивен) метод.

Оценявайте дребните наслади, които се случват всеки ден. Намалете темпото, с цел да се насладите дружно и да вършиме нещата дружно.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР