"Включването на над 1600 ученици в обучение чрез работа, 32

...
"Включването на над 1600 ученици в обучение чрез работа, 32
Коментари Харесай

Повече от 1600 ученици от 32 гимназии са участвали в обучение чрез работа

"Включването на над 1600 възпитаници в образование посредством работа, 32 професионални гимназии и 170 предприятия в плана са доказателство за сполучливото осъществяване на плана. Благодарение на приложението на дуалното образование, младежите стартират да работят в предпочитани браншове на стопанската система и в такива, в които бизнесът изпитва компликации с намирането на фрагменти ". Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на кръгла маса за дуалното и професионалното обучение "Знам, мога, богат съм и благополучен ".

Коментарът на министъра на стопанската система бе във връзка обнадеждаващите резултати от плана "Домино ", който завърши през 2018 година Швейцарската стратегия за въвеждане на правилата на дуалното образование в българската просветителна система обхвана браншове като са машиностроене, електротехника, хранително-вкусова индустрия, газова техника, туризъм, автомобилна и промишлена мехатроника и мебелно произвеждане.

"Политиката на Министерството на стопанската система в процеса на въвеждане на дуалното образование в България е ориентирана към превъзмогване на дефицита на квалифицирани фрагменти за предприятията в България и понижаване на младежката безработица,” разясни министър Караниколов.

Проектът "Домино " се извършва взаимно с Министерството на образованието и науката, Министерството на труда и обществената политика и Министерството на стопанската система в интервала 2015-2019 година Финансиран е в границите на Българо-швейцарската стратегия за съдействие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР