ВК Хектор (София) ще участва с женски отбор в първенството

...
ВК Хектор (София) ще участва с женски отбор в първенството
Коментари Харесай

Стоян Стоянов: Целта ни е женският отбор на Хектор да стане дългосрочен проект

ВК Хектор (София) ще взе участие с женски тим в шампионата при дамите „ Демакс лига “ за първи път своята история. Волейболистките на Хектор започват дебютното си присъединяване с домашен дуел против различен дилетант в шампионата – Левски София. Двубоят е на 29 октомври от 18:00 часа в спортната зала на Драгоман. Именно в тази зала столичанки ще посрещат своите противници през сегашния сезон.

Преди дни волейболистките на Хектор участваха на другарски шампионат за " Купа Роза " където премериха сили с домакините от Казанлък и различен дилетант - Марица 22 (Пловдив). В последна сметка заеха заеха трето място, само че са изпълнени с готовност за последващи по-добри моменти в започващото скоро състезание.

Председателят на ВК Хектор Стоян Стоянов съобщи в изявление за BGvolleyball.com, че този сезон клубът прави първа крачка при дамите, само че задачите са женският отбор да се трансформира в дълготраен план. Ето още какво описа той за състава и бъдещата работа:

Как решихте да извършите женски тим?

Дойде времето за това. Не го вършим единствено с цел да се разчуе и да знаят за нас. Целта ни е да създадем дълготраен план. И хубавото е, че доста хора, които са минали през клуба, ни оказват помощ извънредно доста. Включително родители и състезатели, което ни даде още по-голяма убеденост.

С какви състезателки ще изградите тима?

В аматорската лига играят някогашни наши девойки. Сега ги събрахме в тима на Хектор. Не всички демонстрираха предпочитание, само че сглобихме състав. В интерес на истината започнаха да демонстрират интерес към нас и от други клубове. Вече имаме едно ново момиче, която е някогашна състезателка на Левски и Славия - Карина Бързанова.

Кой ще е треньор на Хектор?

Кристиян Михайлов. Той беше в Русия, само че заради ситуацията се завърна и пое тима. Той ще ги води към този момент.

Къде водите подготвителен развой?

Започнахме да упражняваме в зала „ Исаев “ и в един балон до остарялото ПЖИ, само че в този момент към този момент девойките упражняват в Драгоман.

Защо избрахте залата в Драгоман за формалните си мачове от шампионата?

Странно е, само че това го предложи един родител на наш играч. Има контакти с Драгоман. А те от своя страна одобриха концепцията доста задушевно и драговолно. В момента дори Община Драгоман толкоз доста ни оказва помощ, че не съм очаквал, че някой различен може по този начин да ни поддържа. Това са случва и като организация, и като условия. Залата е доста хубава и е нова. Обстановката е страхотна.

Тренирате в София, а играете мачове в Драгоман. Това няма ли да се отрази?

Не, тъй като към този момент започнахме да упражняваме единствено в Драгоман. Трудно е, само че сме основали организация.

Казахте дълготраен план, какво значи това?

Да не спрем след една година, нито в идващите пет-шест. Да се утвърдим. Двама от треньорите ни изнесоха открит волейболен урок в Драгоман, който провокира интерес. Там има  опция да започнам да водим и групи подрастващи, което също ще бъде в интерес на този план.

Какви са задачите за дебютния ви сезон?

Генералната цел е ясна – да продължим да играем и да съществуваме. За дебютния сезон - да не сме последни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР