Визуализация на проекта за Конгресен център и Център за изследване

...
Визуализация на проекта за Конгресен център и Център за изследване
Коментари Харесай

В Бургас започна изграждането на Конгресен и изследователски център за 14 млн. лв

Визуализация на плана за Конгресен център и Център за проучване и надзор на Черно море, който ще се намира на пристанището в Бургас.

[ДП „ Пристанищна инфраструктура “] Още по тематиката
Летищата във Варна и Бургас чакат растеж на трафика от 10%

Концесионерът Fraport ще прави някои разширения на аерогарите през 2019 и 2020 година
19 апр 2018
Бургас интензивно търси IT вложения

Това е една от областите, в която градът ще търси развиване, стана ясно на първото събитие от поредицата " Капитал Градове "
29 мар 2018
Димитър Николов: 80% от терените в Индустриален логистичен парк към този момент са продадени

Кметът на община Бургас пред " Капитал "
16 мар 2018
Вечният актив на Бургас

Градът прегръща по-силно морето, само че ще има потребност от още вложители, с цел да се развие по този начин, както желае
16 мар 2018 Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура " (ДППИ) стартира построяването на мултифинкционална постройка, която ще служи за Конгресен център и Център за проучване и надзор на Черно море. ДППИ ще финансира плана за новата постройка с 13.6 млн. лева, която ще бъде в северната част източния вълнолом на пристанище Бургас.

В началото на юни стартира строителството, което ще се извършва от " Щрабаг ", а по проект постройката ще бъде приключена през есента на 2019 година На общо шест равнища ще бъдат ситуирани офиси, административни пространства, кабинети за научна и изследователска активност, както и мултифункционална зала с потенциал от 500 души. Проектът е дело на архитектурно студио АТМ.

Основната цел на постройката е да действа като център за проучване и надзор на Черно море, а залата пък целогодишно ще се употребява за организирането на разнообразни събития в морския град. Предвижда се и опция за създаване на яхтено пристанище и на второстепенен градски обслужващ център с озеленяване, излиза наяве още от известието на ДППИ.

" Новата мултифункционална постройка ще даде опция в Бургас да се развива и конгресен туризъм в допълнение към всички други туристически благоприятни условия на града ", разяснява министърът на превоза Ивайло Московски на откриването на строителната площадка на пристанище Бургас.

Според ДППИ планът е част от осъществяването на концепцията, заложена в общия организационен проект на Бургас, в посока отваряне на града към морето, изнасяне на промишлените действия и преструктуриране на крайбрежните промишлени зони. През последните години държавното дружество работи по няколко други плана в Бургас - Морската гара, Бреговия център за ръководство и осведомително обслужване на корабоплаването, както и модернизацията на Магазия 1.

Преглед на оригинала Проектът на постройката е направен от архитектурно студио " АТМ ". Мултифункцинална зала за 500 души, кабинети за научна и изследователска активност, както и офиси и административни пространства, ще бъдат ситуирани на общо шест равнища. В обкръжаващата зона са планувани зелени площи и зони за отдих.

[ДП „ Пристанищна инфраструктура “]
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР