ВизиткаСъбка Митева е портфолио мениджър Здравеопазване в Scalefocus. През последните

...
ВизиткаСъбка Митева е портфолио мениджър Здравеопазване в Scalefocus. През последните
Коментари Харесай

Закъснялата дигитализация в здравеопазването го прави привлекателна арена за иновации

Визитка Събка Митева е портфолио управител " Здравеопазване " в Scalefocus. През последните 18 години е разработвала програмен продукт на разнообразни програмни езици, съветвала е огромни интернационалните компании в областта на IT, има богат опит в ръководството на хора и огромни планове.От основаването си преди 10 години до през днешния ден Scalefocus се трансформира в приближен софтуерен сътрудник на редица водещи компании от Северна Америка, Европа и Близкия изток, а една от областите, в които построява най-задълбочена експертиза, са технологиите в здравния бранш. Каква е ИТ действителността в бранша на опазването на здравето?
- От всички вертикали в компанията този бранш е с най-човешко измерение, дигитализацията му неотложно усъвършенства качеството на живот на хората. Строго контролирано, опазването на здравето се цифровизира на по-късен стадий от доста други промишлености, което пък го трансформира в привлекателна сцена за софтуерни нововъведения.

Основните провокации в бранша са наследените и остарели софтуерни системи и аналоговите процеси. Доставчиците на здравни услуги се стремят да подобрят потребителско преживяване (UX), търсят повече рационализация и интеграция на технологиите в една хомогенна екосистема, която е леснодостъпна за пациента.

Предизвикателство са и другите регулации в обособените страни, гарантиране сигурността и вярната приложимост на данните.
Реклама
В международен мащаб се поставят доста старания за възстановяване на оперативната успеваемост, като се залага на автоматизация и роботизация. В бранша има дефицит на квалифицирани фрагменти, а към момента доста бизнес процеси се правят на ръка.
Разкажете повече за софтуерните решения, които предоставяте на вашите клиенти в бранша?
- Фокусирани сме върху американския пазар, в обичайно мощния осигурителен бранш на промишлеността. Помагаме на фирмите да усъвършенстват бизнес моделите си посредством автоматизация, по-ефективно потребление на базите данни и нови подходи за телездраве и телемедицина. Извършваме и развойна активност за някои наши клиенти. Така да вземем за пример за един от водачите в биотехнологиите разработихме хардуер и програмен продукт за ръководството му, който автоматизира процеса по проучване на клетъчни проби за ранна диагностика на рак.

Имаме и лични патентовани разработки в региона на телездравеопазването. Разработихме гривната SoFit, която е новаторско решение за отдалечен мониторинг на пациенти, които имат потребност от физиотерапия.

На нейна база направихме и пилотен план за един от американските ни клиенти. С помощта на SoFit се наблюдават виталните индикатори на деца, претърпели интервенция. След изписването им лекарят прави непрекъснато наблюдаване, може да издава предписания и инструкции за лекуването им. Резултатите са доста положителни, технологията понижи повторното им приемане в болница и спомагателните прегледи.
Реклама
Друга наша разработка е продуктът SoundVision, който добавя белия бастун при незрящите хора с съвременно, софтуерно решение. Компактно устройство, съпроводено от мобилна апликация, им дава информация в действително време за заобикалящата ги среда. Разпознава дистанции, обекти, цветове, банкноти и валути. С него тази година спечелихме и влиятелната Grand Stevie® Award, която за първи път се присъжда на компания от България.
Как успявате да следите трендовете и по едно и също време с това да се фокусирате върху потребностите на вашите клиенти?
- Експертните ни екипи наблюдават деликатно какво се случва в промишлеността и какви са проблемите пред клиентите ни. Участваме и в редица интернационалните събития в Европа и Съединени американски щати, което също доста ни оказва помощ да сверим часовника си.
Свързани публикации Енергийните компании по пътя към резистентен напредък и конкурентоспособност 14 октомври 2022, 00:00 Какво е софтуерното бъдеще на фирмите от финансовия и застрахователния бранш 29 юни 2022, 00:00 За 10 година Scalefocus осъществя над 500 сполучливи плана за повече от 300 клиента от 3 континента 15 април 2022, 00:00 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР