ВизиткаДеница Делчева е ръководител Комуникации и съосновател на . Работи

...
ВизиткаДеница Делчева е ръководител Комуникации и съосновател на . Работи
Коментари Харесай

Global Trend: Комуникациите в индустрията са важен елемент за успеха на всеки проект

Визитка Деница Делчева е началник " Комуникации " и съосновател на. Работи в областта на връзките над 15 години, а измежду фирмите в нейното персонално портфолио са: Canon - Германия, Loreal - Германия, SAT 1, bTV, Европейската комисия и редица други. Тежката промишленост обаче е фокус на нейната работа в последните 5 години. Завършила е " Комуникации " в Германия, където започва професионалната си кариера. Компанията е единствената информационна организация в страната, профилирана в тежката промишленост, оперираща в няколко европейски страни. Визитка Деница Делчева е началник " Комуникации " и съосновател на. Работи в областта на връзките над 15 години, а измежду фирмите в нейното персонално портфолио са: Canon - Германия, Loreal - Германия, SAT 1, bTV, Европейската комисия и редица други. Тежката промишленост обаче е фокус на нейната работа в последните 5 години. Завършила е " Комуникации " в Германия, където започва професионалната си кариера. Компанията е единствената информационна организация в страната, профилирана в тежката промишленост, оперираща в няколко европейски страни. Защо се насочихте към индустриални връзки?
- Това не беше планувана цел, а по-скоро щастливо събитие. Тежката промишленост и промишлеността като цяло се дефинират като " тихи " комуникатори, които в доста редки случаи имат необятно таргетиране. Не срещаме всеки ден реклами за произвеждане на метали или рандеман на инертни материали. В доста случаи тежката промишленост бива поставяна в общественото пространство тогава, когато се случи нещо сериозно. Поне по този метод действа по-голямата част от бизнеса в нашата страна, а и освен. Това, което вършим ние, е да проучваме задълбочено и непрекъснато в границите на осъществяването на един план, като определим доста тъкмо кои са аудиториите, които биха имали въздействие върху даден план или бизнес, по какъв метод следва да им бъдат отправяни посланията, по какъв метод следва да бъде подготвяна информацията и така нататък Най-обобщено казано, сътворяваме формули, които модифицираме непрекъснато за минимализиране на рисковете.

Знаете ли колкото пари губи едно дружество с непрестанен индустриален развой, в случай че спре за ден поради стачка на жители да вземем за пример. Отговорът е къс - излишно доста. Това прекъсване би имало въздействие както за вътрешните клиенти, чиновниците, които ще понесат загуби, по този начин и за външните като подизпълнители, институции и други. Въпросът е обаче, че в случай че се е стигнало до стачкуващи жители, значи информационната работа не е била авансово и оптимално за събитията свършена.
Реклама Тоест има механизми за попречване на сходни сериозни обстановки?
- Абсолютно. Или по-скоро за тяхното минимализиране, тъй като аудиторията е жив организъм, който от време на време може да сервира извънредно непредвидени изненади. Но въпреки всичко механизми за минимализиране на сериозни обстановки в промишлеността има и те се крият в вярно издигнатата информационна тактика. Абсолютно наложително е обществото да схваща и знае какво се случва в завода в съседство, само че това постоянно не се случва посредством просто пояснение. Нужно е наслагване на уместно поднесена информация, нужни са представители, доверени до аудиторията, и така нататък

В множеството случаи клиентите ни търсят тогава, когато рецесия към този момент има. Тогава работата обаче е доста по-трудна. Обръщането на публичното мнение е в пъти по-рисковано и изисква повече запас от първичното налагане на дадена тематика. Бих желала да споделя обаче, че към този момент има компании в България, които схващат ролята на връзките и се обръщат към нас още на фаза обмисляне.
Индустриалните връзки са нещо, което нашумя в последните години и в Европа. На какво се дължи това?
- На многото пропаднали планове заради публично неприемане. Кратко и ясно. Индустрията към този момент стартира да схваща смисъла от работа с публично заинтригуваните страни поради насъбран опит. Широката публика през днешния ден има по-лесен достъп до гласност от всеки път - обществени мрежи, конгреси, блогове, влогове и така нататък А да чуеш личното си мнение от различен в общественото пространство работи като мотор и по този начин се получава резултатът на снежната топка, която в множеството случаи се сблъсква по изящен метод с обекта, към който е ориентирана.
Какви са разликите сред връзките в тежката промишленост и тези в сегмента на търговията да вземем за пример?
- Методологично не са толкоз огромни. Аз самата не съм стартирала професионалната си кариера в тежката промишленост. Но залогът е друг и не приказвам за финансовото измерение. Построяването на нова апаратура, на нов цех трансформира напълно живота и динамичността на района и постоянно, без значение какво се комуникира с обществото, има въздействие върху тази среда. Понякога тези въздействия са минимални и добре премерени, само че има случаи, в които това не е по този начин. Отговорността е огромна освен в професионален аспект, само че и в персонален, тъй като дейностите имат обществено въздействие. Работата за мен е задача. Удовлетворението да бъдеш част от планове като ANRAV на " Девня цимент " АД за България, а и цяла Източна Европа, да има първия въглеродно безпристрастен цех едвам след няколко години. Бих го определила с една дума - вълнуващо.
Реклама
ВЕИ е другата сфера, в която интензивно работим. В частност вятърната енергетика. Развенчаването на митовете и разсейването на терзанията на обществото е дълъг път в името на прекъсването на климатичните промени.
Свързани публикации " Девня цимент " и нейният капан за въглерод 27 януари 2023, 06:35 " Девня цимент ": Двойни доходи с луксозна облага 11 август 2022, 12:00
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР