Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс се зарече в реч пред

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс се зарече в реч пред
Коментари Харесай

САЩ се заричат никога да не позволят на Иран да разполага с ядрено оръжие

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс се зарече в тирада пред Народното събрание на Израел, че Вашингтон в никакъв случай няма да разреши на Иран да създаде нуклеарно оръжие , оповестява " Франс прес ".

" Имам тържествено заричане към Израел, към всички в Близкия изток и към света - Съединени американски щати в никакъв случай няма да разрешат на Иран да придобие нуклеарно оръжие ", акцентира Пенс.

 Съединени американски щати местят посолството си в Израел от Тел Авив в Йерусалим до края на 2019-а
Съединени американски щати местят посолството си в Израел от Тел Авив в Йерусалим до края на 2019-а

Това разгласи вицепрезидентът Майк Пенс пред израелските депутати

Израел се опълчи яростно на историческото съглашение от 2015 година, което целеше да ограничи нуклеарните качества на Иран, само че то беше подкрепено от тогавашния американски президент Барак Обама.

Неговият правоприемник Доналд Тръмп гневно подлага на критика съглашението , обвинявайки Техеран, че не се придържа към него и потвърждавайки, че то към момента разрешава на Ислямската република да поддържа терористични организации по света - в това число дългогодишни врагове на Израел.

По-рано този месец Тръмп още веднъж отсрочи налагането на наказания на Иран, само че настоя европейските сътрудници да работят с Вашингтон за възстановяване на изискванията на договорката.

" Ядрената договорка с Иран е злополучие и Съединени американски щати повече няма да поддържат това зле заченато съглашение ", разяснява Майк Пенс.

" Ако нуклеарната договорка с Иран не бъде поправена, президентът Тръмп съобщи, че Съединени американски щати неотложно ще се отдръпват от съглашението ", уточни още вицепрезидентът на Съединени американски щати.

Другите страни по договорката - Англия, Китай, Франция, Германия, Русия и Европейският съюз, оповестиха, че договорката работи добре и че Иран извършва напълно уговорките си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР