Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс отново подхвана американската кампания за

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс отново подхвана американската кампания за
Коментари Харесай

Майк Пенс настоява санкциите срещу Пхенян да останат в сила

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс още веднъж подхвана американската акция за напън против Северна Корея. Това се случи на срещата на върха на международните водачи във връзка с загрижеността на основните съдружници на Пхенян за облекчение на глобите, наложени поради севернокорейската нуклеарна стратегия, съобщи БГНЕС.
Припомняме, че по-рано американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският водач Ким Чен Ун организираха историческа среща на високо ниво в Сингапур. На нея подписаха неразбираемо дефинирана договорка за нуклеарно разоръжаване на Пхенян. Но от този момент насам има дребен прогрес, като двете страни се разминават в разбирането на точния смисъл на съглашението.
Изолираната и обедняла, Северна Корея е подложена на тежки наказания, наложени поради програмата ѝ за нуклеарни оръжия, която Пхенян организираше в нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации.
Вашингтон упорства, че глобите би трябвало да бъдат непокътнати, до момента в който Северна Корея не се разоръжи. Американските управляващи обаче признават, че глобите, наложени от обичайните търговски сътрудници на Севера, Китай и Русия са се облекчили. Междувременно Сеул съобщи, че желае да вдигне личните си наказателни ограничения против Пхенян.
В забележки при откриването на среща с водачите от Югоизточна Азия Пенс съобщи, че районното " партньорство на Америка включва и нашата акция за напън “ във връзка с Северна Корея.
На срещата на върха в Сингапур участват също по този начин съветският президент Владимир Путин, китайският министър председател Ли Къцян и южнокорейският водач Мун Дже Ин.
„ Ще приказваме извънредно доста за потребността от поддържане на програмата за напън “, съобщи почитан представител на Вашингтон. " Това е, което Ким Чен Ун получи на масата. Изключително значимо натискът да остане в действие “.
Японският министър председател Шиндзо Абе също акцентира на срещата с членове на 10-членната Асоциация на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) нуждата от цялостното налагане на глобите.
Съединени американски щати упорстват за дефинитивно, изцяло доказано нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров преди глобите да бъдат вдигнати.
Пхенян отхвърли настояванията за това, което страната назовава " едностранно " разоръжаване и вместо това потърси неуточнени реципрочни ограничения на Съединени американски щати в еволюционен развой. Северна Корея също по този начин прикани за понижаване на глобите като премия за идването на масата за договаряния, като предизвести, че позицията на Вашингтон подкопава доверието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР