Вицепрезидентът на Съединените щати пристигна днес в Париж с мисия

...
Вицепрезидентът на Съединените щати пристигна днес в Париж с мисия
Коментари Харесай

Камала Харис е в Париж, за да тушира напрежението между Франция и САЩ

Вицепрезидентът на Съединените щати дойде през днешния ден в Париж с задача за в допълнение възстановяване на връзките с Франция, които сега са в рецесия, провокирана от анулиран контракт за подводници, предава Агенция Франс Прес.

По време на четиридневното си посещаване Харис ще се срещне с френския президент и ще участва на конгрес за мир с други международни водачи. Тя ще взе участие и в конференция за Либия и ще се причисли към честването на годишнината от края на Първата международна война.

Пътуването ѝ се реализира след голям френско-американски спор, който избухна през септември, когато Австралия се отхвърли от договорка с Париж за подводници на стойност няколко милиарда $ в интерес на различна договорка със Съединени американски щати.

„ Радвам се, че съм във Франция и чакам с неспокойствие доста, доста дни на продуктивни полемики, които ще укрепят нашите връзки “, сподели при идването си Харис.

Посещението беше оповестено след абсурда с подводниците и се реализира, откакто при започване на октомври държавният секретар беше изпратен за първи опит за разрешаване на рецесията.

Президентът на Съединени американски щати също се опита да компенсира разногласието по време на срещата си с Макрон предишния месец, като сподели на френския президент, че неговото държавно управление е постъпило „ нетактично " с метода, по който е осигурило договорката за подводниците с Австралия.

Сделката, известна като AUKUS, е част от нов стратегически съюз сред Съединени американски щати, Австралия и Англия.

Това беше най-ясният знак за разкайване от страна на Съединени американски щати от началото на разногласието, при който Франция изтегли своите посланици от Вашингтон и Канбера.

Париж беше ядосан след прекратяването на контракта за 60 милиарда $, подписан от френски реализатор на защитата за продажба на подводници с дизелово задвижване на Австралия.

Очаква се Харис, която ще се срещне с Макрон в сряда, да удостовери самодейностите на Байдън, в това число с диалози за допустима поддръжка от Съединени американски щати за военната задача на Франция против джихадистите в Сахел и за проектите за подсилване на европейските отбранителни качества.

„ Отношенията сред Съединените щати и Франция, както и трансатлантическите връзки сред Съединени американски щати и Европа, са в действителност сериозни за нас “, сподели преди пътуването почитан чиновник на Белия дом.

" Това е нещо, което Байдън наблягаше по време на цялата си кандидат-президентска акция ", акцентира той.

Друг чиновник сподели, че речта на Харис на Парижкия конгрес за мир в четвъртък, който тази година се концентрира върху възобновяване от Covid, ще прегледа " огромните, сближаващи се световни рецесии ".
 Върнаха на пистата самолета на Камала Харис, незабавно след политане Върнаха на пистата самолета на Камала Харис, незабавно след политане
Самолетът на вицепрезидента на Съединени американски щати незабавно беше партерен на летището, от което излетя за първата й задгранична аудиенция, оповестява БГНЕС. П...

Тя ще участва и на специфична сесия на форума, отдадена на регулаторната рамка за интернет фирмите, прибавиха френски публични лица.

В Деня на примирието, отбелязващ края на Първата международна война, Харис би трябвало да посети американското гробище Сурен в покрайнините на столицата, споделиха те.

Преди да се върне във Вашингтон, тя ще вземе присъединяване в Парижката конференция за Либия - дипломатически подтик за поощряване на мирни избори, които биха могли да спрат броя на мигрантите, бягащи от засегнатата от спора страна за Европа.

„ Искаме да изградим постоянна и просперираща Либия, свободна от непозната интервенция и способна да се бори с тероризма в своите граници “, сподели служителят.

Вицепрезидентът беше подложена на рецензии поради работата си като лице, което дава отговор за мигрантската рецесия на границата сред Съединени американски щати и Мексико, която съгласно критиците се е влошила след встъпването на Байдън в служба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР