Вицепрезидентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Луис де Гиндос каза

...
Вицепрезидентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Луис де Гиндос каза
Коментари Харесай

ЕЦБ: Геополитическото напрежение може да доведе до корекция на пазарните цени

Вицепрезидентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Луис де Гиндос сподели пред CNBC в сряда, че има опция пазарите да не регистрират изцяло геополитическите опасности.

Пазарите " имат вяра, че ще имаме меко кацане, те имат вяра, че геополитическите опасности няма да ескалират и по тази причина наградата за риск както за облигациите, по този начин и за акциите е доста компресирана ", сподели Де Гиндос, добавяйки обаче, че в случай че има " отрицателна изненада ", като да вземем за пример ескалацията на геополитическото напрежение, " мисля, че това може да докара до значима промяна на пазарните цени. "

Говорейки за инфлацията , той означи, че " еволюцията е доста позитивна ", само че все пак той показа, че през идващите месеци цифрите може ненапълно да набъбнат .

Членът на Управителния съвет на Европейската централна банка и президентът на Bundesbank Йоахим Нагел съобщи в сряда на събитие в Милано, Италия, че има вяра, че ЕЦБ е покрай равнището, което би се смятало за терминален лихвен % .

Въпреки това Нагел сподели, че не е сигурен дали централната банка ще увеличи лихвите си още веднъж, добавяйки, че вижда настоящите лихви да останат там, където са " за известно време ".

Говорейки за немската стопанска система, Нагел означи, че растежът в страната евентуално ще остане еднакъв през 2023 година, като ще се усъвършенства ненапълно през 2024 година
 ЕЦБ: Твърде рано се приказва за понижаване на лихвите, има още инфлационни опасности
ЕЦБ: Твърде рано се приказва за понижаване на лихвите, има още инфлационни опасности

Вицепрезидентът на ЕЦБ Луис де Гиндос: От значително значение е да се съсредоточим върху базовата инфлация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР