Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков призна, че се

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков призна, че се ...

Лечков се срамува от загубите на националите.


Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков призна, че се срамува от играта на националите срещу Англия (0:4) и Ирландия (1:3). "Единственото положително е, че с оглед на това, което така или иначе знаем - че Англия е силен отбор, радостно е, че поне във втория мач се даде възможност на други футболисти, на които може да се разчита за в бъдеще", заяви Лечков при завръщането на националите ни от турнето.
"Позитиви при всички положения трябва да бъдат извлечени. За голямо съжаление футболът е изравнен, никой не е за подценяване. Няма да се концентрираме върху другите резултати. И други отбори, по-слаби на вид, правят изненади и побеждават. На този етап резултатите, няма какво да се заблуждаваме, не са задоволителни. Към днешна дата няма такова нещо като смяна на Балъков. Ние така го обявихме наскоро. Балъков беше напълно наясно с какво се захваща. Ситуацията е такава. Уволнение не би следвало да се коментира. Ако гледаме реално, ние - ръководство и треньори, трябва да се концентрираме. Трябва да се каже пак: с това качество разполагаме, това ни е нивото. Не би трябвало да се задоволяваме с това, но такива са фактите. Ако намерите по-добри момчета, ако ги посочите, ще ги изпробваме", заяви бившият кмет на Сливен.
"Балъков ми сподели, че не е доволен от влагането на тези, които влязоха срещу Ирландия в последната част от мача. Това са нормални разговори. Аз като ръководител имам своето виждане."
Треньорите си знаят - това им е професията. На футболистите - също. На тях им се заплаща да се представят, затова е нормално да бъдат критикувани. Ако трябва да бъда честен, за мен лично е срамно, че трябва да се борим за 4-5-о място. Това обаче е трезвата реалност към днешна дата. Остават мачове срещу Черна гора, Англия и Чехия. Няма да бъде никак лесно."
"Няма как да стане от днес за утре. Казвал съм го. Футболистите се оформят в клубовете. Няма как да дойдат тук и за 5 дни Балъков да ги вкара във форма. Някои са контузени, други не играят, трети се притесняват. Съвсем скоро ще представим тази концепция, която Балъков предостави и на нас като ръководство. Не е приятно, дано не дълбаем още дъното надолу. Бях изненадан приятно от Георги Пашов. Трябва да се пробват нови играчи. Самата програма на квалификациите е такава, че няма как да се правят експерименти. Никак не е приятно, но сме наясно, че трябва да се мине през това нещо. А предстоят много тежки мачове. Оставам оптимист, трябва да съм. В началото поставих задача за класиране, но сега вече няма откъде да намеря такъв оптимизъм", завърши Лечков.

Източник: duma.bg