Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков говори преди събирането

...
Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков говори преди събирането
Коментари Харесай

Лечков: Гласувахме Михаил Касабов за изпълняващ функциите, а не да бъде вписан като президент

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков приказва преди събирането на Изпълнителния комитет на централата.

Той показа съмнения, че Михаил Касабов е новият претендент на опозицията, която назова " клика ". Лечков съобщи иронично, че с оглед разединението, може да поддържа Димитър Бербатов за президент на БФС.
 Софийски градски съд се произнесе по една от жалбите против вписването на Касабов
Софийски градски съд се произнесе по една от жалбите против вписването на Касабов

Ето какво е мнението

" Президентът е пръв след равни. Изпълкомът взима решенията, той не е взимал решение господин Касабов да се вписва. Към днешна дата съдът се произнесе и разпореди на Търговския указател конгресът да е на 15 март. Търговският указател още не го е вписал. Съдът реши, че Конгресът е на 15 март и в този момент е на ход Търговския указател. Ще има Конгрес ", стартира Лечков пред " bTV ".

" Не сме дали своят вот оставката на господин Михайлов, оставката е информационна. Гласувахме Михаил Касабов за изпълняващ функционалностите, а не да бъде вписан като президент. Изпълкомът взема решение. Тепърва следва Конгрес, би трябвало да се вземат решение неща - дали ще се одобри оставката, избор на нов Изпълком. Даже и да е неприятен редът, би трябвало да ги съблюдаваме, това и вършим. Мога дa попитам Димитър Бербатов дали се среща с шефката на Търговския указател. Представете си друга догадка - допускам, че новият претендент на тази клика е Михаил Касабов. Ние не сме страшни, няма да взимаме кой знае какви решение ", продължи той.

" Уважаемият сътрудник Мишо Касабов е работил самосиндикално. Ние се учим от нашите неточности, от 2019 година. Има си ред. Аз съм на мнение, че той не е нарушил закона, откакто ТР го е вписал. Аз почитам решенията на Търговския указател. Наше право е да апелираме. Имаме постоянно определен президент 2021 година. Дали това нещо не е преднамерено направено. Виждам, че и отсрещната страна се разединиха ", добави Йордан Лечков.

Той разяснява дали има опция Борислав Михайлов още веднъж да отдръпна оставката си: " Доколкото знам и доколкото го познавам - не. Има наследници, футболни хора. Като виждам по какъв начин се разединяват, да взема да поддържа Бербатов. Аз няма да се кандидатирам. Ще поддържа всеки претендент, който подсигурява, че ще подсигурява построяването на Националния стадион. Лечков няма да се кандидатира, Костадинов няма да се кандидатира, те почнаха да се карат. "
 Организаторите на ноемврийския митинг се заканиха на БФС
Организаторите на ноемврийския митинг се заканиха на БФС

" Наблюдаваме ви "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР