Вицепрезидентът Илияна Йотова се обяви против създаването на нов антикорупционен

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова се обяви против създаването на нов антикорупционен
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова против нов антикорупционен орган

Вицепрезидентът Илияна Йотова се разгласи срещу основаването на нов антикорупционен орган. Това, че се основава всякога нова конструкция, не значи, че сме повишили успеваемостта. Трябва да се постави ред в отминалостта на делата, предписанията и наказванията да се извършват – не толкоз организационна, колкото съдържателна промяна, изясни тя по бТВ.

Вчера президентът Румен Радев съобщи, че " в България ще има същинска правосъдна промяна, когато бъде основан обединен орган с експлицитни пълномощия за битка с корупцията по високите етажи на властта ".

По-рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че поддържа президента за битката с корупцията и правосъдната промяна. 

Евромониторингът беше натрапен като изискване България и Румъния да влязат в Европейски Съюз, преди да са изцяло подготвени за участие. Северната ни съседка, в която високопоставени политици станаха клиенти на Темида, върви към унищожаване на инспекциите, до момента в който за нас сериозните евродоклади не престават и в тях се обрисуват политическите зависимости в правосъдната система. В същото време огромна част от политиците, някои съдии и прокурори в един глас желаят мониторингът да бъде отстранен, разяснява Йотова. 

Вицепрезидентът изрично се разгласи за отдръпване на Бетина Жотева от Съвет за електронни медии поради абсурда с отправените против публицист закани. На „ Дондуков ” 2 не са проверявали дали е допустимо да отдръпват Жотева и с кого да я заменят. Разговори по тематиката обаче предстоят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР