Вицепрезидентът Илияна Йотова също разкритикува решението на Нидерландия да блокира

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова също разкритикува решението на Нидерландия да блокира
Коментари Харесай

Илияна Йотова в Чирпан: Нидерландия направи най-добрия колед...

Вицепрезидентът Илияна Йотова също разкритикува решението на Нидерландия да блокира приемането на България в Шенген, оповестява БНР.

По време на визитата си в Чирпан тя прикани политиците у нас това решение да не се трансформира в мотив за нови вътрешнополитически конфликти.

Според нея най-хубавата и безапелационна реакция още нощес е направил президентът Румен Радев и определението, обещано от него за цинично отношение с една дума показва характерността на тази обстановка.

" Нидерландия направи най-хубавия коледен подарък на всички евроскептици, на популитските партии в Европа и на тези, които не желаят да има мощна Европа. С решението си те толерират двойните стандарти в Европа - нещо, което не стои в основата на основаването на Европейския съюз. Да не приказваме за полезности като взаимност, като съпричастност, като взаимна помощ, като взаимно почитание ", акцентира Йотова.

Вчера стана ясно, че Нидерландия ще гласоподава идната седмица срещу приемането на България в Шенген, само че ще поддържа участието на Румъния и Хърватия.

В отговор президентът написа във Facebook, че вместо европейска взаимност, България получава цинизъм.

Остра реакция имаше и от основния прокурор Иван Гешев, който акцентира, че няма причина да не бъдем признати в Шенген, защото сме покрили стандартите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР