Вицепрезидентът Илияна Йотова призова за радикална промяна в държавната политика

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова призова за радикална промяна в държавната политика
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Всеки месец си отива по едно българско село

Вицепрезидентът Илияна Йотова прикани за радикална смяна в държавната политика към дребните общини. Всеки месец си отива по едно българско село, съобщи Йотова в село Делчево, където взе участие в обред по зарязване на лозята, съобщи БНР.

Илияна Йотова, която за първи път взе участие в обичайния двудневен празник на виното показа, че е очарована от красивата природа на Делчево и от обстоятелството, че в едно планинско село има толкоз лозя. Тя обаче не подмина и мъчителната тематика за обезлюдяването, за напускането на младежите и за неефективното ориентиране на националния и европейски запас у нас:

Хората в селата в България са най застрашени от цяла Европа от обществено изключване. Почти всеки месец затваря по едно българско село. Държавата, политиците и институциите са в голям дълг към българските села. Държавната помощ за дребните общини, за селата би трябвало да бъде национална политика, сподели Йотова.

Тази година е решаваща, тъй като се прави европейски бюджет за идващите пет години. Планът "Юнкер " е за богатите страни, за огромните компании, за огромните инфраструктурни планове. Ако се заложи единствено на такива средства, ние ще страдаме доста и ударът ще бъде най-много върху българските общини, съобщи Илияна Йотова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР