Вицепрезидентът Илияна Йотова обяви в Разград, че правителството не се

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова обяви в Разград, че правителството не се
Коментари Харесай

Йотова атакува кабинета за наводненията, а новата коалиция - за поисканата оставка на Сарафов

Вицепрезидентът Илияна Йотова разгласи в Разград, че държавното управление не се справяло с след изобилните дъждове тук-там в страната. По думите ѝ, представени от Българска телеграфна агенция, това си личало от реакциите на хората, които се чувствали изоставени, тъй като страната не била на мястото си да им помогне.

В понеделник (12 юни) всички 28 регионални шефове, назначени от предходното служебно държавно управление на президента Румен Радев,, като множеството желаеха неотложно да бъдат освободени от служба, макар че по закон те би трябвало да извършват отговорностите си до избирането на нови хора на техните постове. Областните шефове съставляват държавната власт по места. Новото постоянно държавно управление встъпи в служба преди 11 дни - на 6 юни, и към момента не е назначило нито един нов наместник на държавната власт в обособените области.

Във връзка с за краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор Йотова означи, че няма да го разяснява, тъй като съгласно нея той е напълно в работата на правосъдната власт и тя е в правото си да реши какво да прави оттук насетне.

 " Продължаваме промяната - Демократична България " изиска Сарафов да подаде оставка

" Даже за мен беше учудваща тази нова реакция от страна на една от парламентарно показаните партии и обединения, която съгласно мен нощес направи опита да се набърка в самостоятелната правосъдна система. Това не ме учудва ", подметна Йотова.

На въпрос за Иван Гешев на съвещанието на Групата на Европейския парламент за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права в Страсбург във вторник тази седмица, Илияна Йотова съобщи, че не е учудена от това, което се е случило.

" Като човек, който добре познава метода, по който работят Европейската комисия, комисията в Европейския парламент, не чаках чудеса. Стара максима е, моя персонална и мою верую, че нашите национални проблеми не трябва да бъдат изнасяни в друга територия, при други хора, които най-малкото не познават спецификата в страната и чакаме някой да реши нашите проблеми, вместо самите ние да си ги решим ", означи вицепрезидентът.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР