Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира в Пловдив решението на Централната избирателна

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира в Пловдив решението на Централната избирателна
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Цялата отговорност за решението как да се отчитат бюлетините се носи от ЦИК

Вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява в Пловдив решението на Централната изборна комисия (ЦИК) бюлетините от машинното и хартиеното гласоподаване да бъдат регистрирани в общ протокол. 

" Цялата отговорност за решението по какъв начин да се регистрират бюлетините се носи от ЦИК ", сподели тя. 

Според Йотова, не технологията при изборния развой би трябвало да е във фокуса, а напъните на политическите сили да убедят повече българи от последните пъти да излязат и да гласоподават. 

По думите на Йотова технологиите сами по себе си няма да оказват помощ никому, само че могат да доведат до комплициране при някои комисии, в случай че решението по какъв начин би трябвало да се броят бюлетините се промени. Йотова уточни, че съгласно нея има блян към това да се обезсмисли и обезсили гласуването с машинния избор и да се покаже, че е непотребен и основава спомагателни компликации.

„ Това идва от тези, които трансформираха закона в последния миг, както и на тези, които вероятно още веднъж ще трансформират разпоредбите “, означи тя.

Йотова разяснява, че все повее се ускоряват подозренията, че откакто се върне хартиената бюлетина, ще се усили пазаруването на гласове. Не желая да си мисля за опорочаване на вота и виждам в Министерство на вътрешните работи благонадежден поръчител за това изборите да преминат както би трябвало, уточни вицепрезидентът. По думите ѝ тези избори са доста значими, тъй като България се намира в политическа рецесия повече от 22 месеца. Тя прикани всеки български жител добре да намерения, само че най-много да гласоподава. 

Вицепрезидентът Илияна Йотова участва в Международен панаир-Пловдив на гала по връчване на премиите „ Златен ритон “ и медалите на отличените участници в Международния конкурс за виновност и спиртни питиета. Те са част от съпътстващата стратегия на 30-то издание на Международната галерия за лозарство и винарство „ Винария 2023 “. Своята тържествена Дионисиева клетва ще положат млади енолози – ученици на Университета по хранителни технологии в Пловдив.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР