Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази изненадата си от номинацията на ГЕРБ

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази изненадата си от номинацията на ГЕРБ
Коментари Харесай

Илияна Йотова за Мария Габриел: Не съм очаквала подобна номинация

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази изненадата си от номинацията на ГЕРБ за министър председател. В коментар за " Фокус " тя показа, че е очаквала парламентарно показаните сили да се схванат за обща кандидатура за министър-председател с първия мандат.

" Ние чакаме госпожа Габриел да пристигна с целия си състав. Тогава и нашата президентска институция ще разяснява. Искаме да забележим кой по какъв начин ще взе участие в този кабинет, кой каква отговорност ще поеме, кой с какъв залог влиза в едно такова държавно управление. Винаги сме повтаряли, че се надяваме България да има устойчиво болшинство в Народното събрание, постоянен кабинет, от които всички имаме потребност.

На въпрос на Фокус очаквала ли е сходна номинация от Борисов, Йотова съобщи: " Не съм очаквала сходна номинация. По-скоро смятах, че ще се откри някаква обща кандидатура сред разнообразни политически партии вътре в Народното събрание, госпожа Габриел е номинация на партия ГЕРБ. "

Вицепрезидентът Йотова взе участие във форума за Демографската рецесия, проведен от Стратегическия институт за национални политики и хрумвания.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР