Вицепремиерът Валери Симеонов и народните представители от Националния фронт за

...
Вицепремиерът Валери Симеонов и народните представители от Националния фронт за
Коментари Харесай

Валери Симеонов ще присъстват на отбелязване на 101 години от смъртта на ген. Колев

Вицепремиерът Валери Симеонов и народните представители от Националния фронт за избавление на България ще участват на отбелязването на 101 години от гибелта на именития български военачалник генерал-лейтенант Иван Колев, което ще се състои от 10.00 часа в Добрич.

Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия НФСБ.

Името на ген. Колев остава изписано със златни букви в българската история. Той е измежду тези бележити персони, произлезли от бесарабските българи и дали доста на Отечеството ни. Един от огромните български пълководци, именуван „ Освободителят на Добруджа “, свързал името си с героичната Добричка епопея, когато българската кавалерия разгромява опитващите се да завладяват града и надвишаващи я по бройка съюзени съветски, румънски и сръбски елементи.

Паметникът на един от най-големите ни пълководци бе построен в Добрич с персоналното подпомагане и дейното спомоществователство на водача на НФСБ Валери Симеонов, който дава по-голямата част от средствата.

Скулптурата на Александър Хайтов е вдигната в Добрич след съвсем 100 години опити за издигане на монумент на ген. Колев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР