Вицепремиерът Томислав Дончев призна, че с парите на всички в

...
Вицепремиерът Томислав Дончев призна, че с парите на всички в
Коментари Харесай

Томислав Дончев призна: С парите на всички санираме жилищата на малцина

Вицепремиерът Томислав Дончев призна, че с парите на всички в страната се санират жилищата на малко на брой посредством гордостта на ГЕРБ - Националната стратегия за енергийна успеваемост. " Събираме пари от налозите на всички, а ремонтираме жилищата и блоковете на малко на брой. Имаме сходни проекти да продължим, само че по различен метод ", съобщи Дончев. От следващата година се възвръща програмата за саниране, в този момент търсят модел ", съобщи през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов в Пазарджик, където откри разширението на цех " Костал " за съставни елементи за автомобилната промишленост.

Повече гратис саниране на жилищни здания няма да има. Следващата порция актуализирани частни домове ще бъде с финансово присъединяване на живеещите в блока. Това стана ясно още през предходната година от известие на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ). Ден по-рано бе обявено, че контролът при санирането на жилищни здания по националната стратегия се стяга. Това се случи близо три години след тръгването на програмата и след подписването на контракти за към 2 милиарда лева Затягането на контрола бе обосновано с редица случаи на некачествени обекти: паднала изолираност заради липса на дюбели при по-силен вятър, наводнение на жилища поради откриване на покрива, незавършена работа и така нататък

Финансирането по програмата е замразено от края на 2016 година Финансирането за 2 милиарда лева е за подписани контракти с 2022 здания. Договорите бяха подписани още по време на втория мандат на премиера Бойко Борисов. През предишния месец стана известно, че до момента са актуализирани общо 1669 многофамилни жилищни здания.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР