Вицепремиерът Томислав Дончев каза, че няма как да поеме Предизборния

...
Вицепремиерът Томислав Дончев каза, че няма как да поеме Предизборния
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Няма как да поема предизборния щаб на ГЕРБ

Вицепремиерът Томислав Дончев сподели, че няма по какъв начин да поеме Предизборния щаб на ГЕРБ. Той беше помолен да разяснява кой ще е новият ръководител на Предизборния щаб и това, че името му се спряга за този пост.

" Не, няма по какъв начин да се случи и е несъвместимо с функционалностите, които извършвам в Министерския съвет ", съобщи Дончев пред публицисти в Народното събрание, представен от Българска телеграфна агенция.

Той заяви, че на идното национално заседание на ГЕРБ в неделя ще има промени в устава за понижаване на заместник-председателите на партията на двама и за основаване на комисия по нравственос. Той изясни, че комисията по нравственос ще следи освен за вътрешнопартийната дисциплинираност, а и всеки член, изключително този, който е на управителна позиция, да има държание, което да бъде в границите на публичните упования и да бъде съответстващо на задачите и полезностите на партията. Това ще е спомагателен орган към Изпълнителната комисия на ГЕРБ, който при потребност ще прави инспекции, ще изслушва и ще предлага санкции.

Попитан дали някогашният заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов към този момент липсва като уредник в партията, Томислав Дончев разяснява, че " организацията в ГЕРБ е на равнище, а другояче неналичието е прочувствена категория и всеки би трябвало да дава отговор за себе си ".

По мотив думите на президента на Партията на европейските социалисти и евродепутат от левицата Сергей Станишев, че министър председателят Бойко Борисов " работи не като политик, а като общественик ", и последвалото разграничение на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия от изявлението му, вицепремиерът Томислав Дончев разяснява, че " това е някаква следизборна абстиненция ". В последна сметка кой е провален и кой сполучлив политик вземат решение хората на избори, добави той. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР