Вицепремиерът Томислав Дончев изпратил писма до всички министри, като им

...
Вицепремиерът Томислав Дончев изпратил писма до всички министри, като им
Коментари Харесай

Дончев поискал до 20 декември министрите да кажат как съкращават администрациите си

Вицепремиерът Томислав Дончев изпратил писма до всички министри, като им сложил задачата до 20 декември да изпратят оферти за съкращения в администрациите им.  
 Томислав Дончев: Промени в Конституцията за наложително обучение до 16 година
" Искам сътрудниците да създадат предложенията, тъй като те познават обстановката в министерствата си най-добре. Ако те не са оптимално амбициозни, ще направя оферти, разнообразни от техните ", обясни Дончев пред Българска национална телевизия. 

Администрацията сега се състои от 130 000 души, а 10 000 щата са незаети, уточни вицепремиерът и посочи, че се мисли за прекачване на чиновници от едно място на други и за това да не се назначават чиновници на мястото на пенсионирали се такива. 

Той разяснява и концепцията главното обучение да стане наложително. 

По думите му в екипа му имало концепция даже междинното обучение да е наложително. 

" След десетилетие човек, който не може да чете и написа, ще е отвън пазара на труда ", сподели Дончев. Според него е значимо в учебно заведение да се учи и ролята на институциите. 

" Една огромна част от популацията, в това число и младежите, са институционално необразовани. Те не знаят коя институция какви отговорности има. Как може да си добър, сериозен жител, да натискаш институциите, в случай че нямаш базисна гражданска просветеност ", разяснява Дончев.

Вицепремиерът изясни, че с цел да се осъществя концепцията, би трябвало да се създадат промени в конституцията и в редица закони. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР