Вицепремиерът, съпредседател на Обединени патриоти и лидер на ВМРО Красимир

...
Вицепремиерът, съпредседател на Обединени патриоти и лидер на ВМРО Красимир
Коментари Харесай

Каракачанов е готов с проект на Закон за вероизповеданията, внася го за обществено обсъждане

Вицепремиерът, съпредседател на Обединени патриоти и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов е подготвен да внесе план за Закон за вероизповеданията. Това разгласи самият той на страницата си във Facebook, като задачата е да провокира публично разискване по тематиката, написа " Канал 3 ".

" В качеството ми на заместител министър-председател по публичен ред и сигурност и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване ще предизвикам публично разискване по готовия Законопроект за вероизповеданията, който дадох обещание да бъде импортиран в Народното събрание до края на този политически сезон. Това включва и диалози с Българската православна черква и всички главно застъпени в България вероизповедания.

Както е посочено и в претекстовете, разпоредбите, съдържащи се в него, са дефинирани при прецизно съблюдаване на правилото на равнопоставеност на другите вероизповедания. 

Предложенията, които аз и екипът ми вършим с този план, са провокирани от отрицателни по характера си феномени - набожен радикализъм и реализиране на терористични актове, съществуване на индикации за политизация на вероизповеданията и на почнал развой на дезинтеграция на набожен принцип на обособени религиозни общности в страната. 

Вижте още политически вести!

Наблюдаваните рискови феномени, които изброих, както и разпространяването на религиозни доктрини за смяна на държавното устройство, светския темперамент и закони на страната ни са действителна заплаха на националната сигурност. Ето за какво настъпи моментът за съответни дейности, а точно публично разискване и внасяне в Народното събрание за гласоподаване на нов Закон за вероизповеданията.

Този законопроект предлага ограничаване за присъединяване в управителни органи на религиозните общности и институции на лица, които вземат участие в управлението на политическа партия, възбрана за финансиране на вероизповеданията от трети страни и въвеждане на правила за реализиране на просветителни действия, осъществявани в съответните религиозни общности.

Прилагам целия законопроект с претекстовете, с цел да може всеки един български жител, представителите на вероизповеданията и политическите партии в страната да се срещнат, с което давам ход на действителните дейности по таза значима за сигурността на страната ни на всички равнища тематика ”, написа Каракачанов, като разгласява и самия текст на законопроекта.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР