Вицепремиерът по сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов отново

...
Вицепремиерът по сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов отново
Коментари Харесай

Каракачанов заговори за смъртно наказание и химическа кастрация

Вицепремиерът по сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов още веднъж заприказва за връщане на смъртното наказване и въвеждане на химическата кастрация на изнасилвачи.
 Над 20 000 в интернационална петиция желаят Европейски Съюз да проверява убийството на Виктория Маринова  Радев: Убийството в Русе разкри двойния критерий, с който се мери цената на човешкия живот  Окончателно: 30 години затвор за килъра на Вероника
Пред Нова тв той посочи, че тези хрумвания първо би трябвало да бъдат разисквани в обществото, преди да бъдат дефинирани като съответни политически оферти. Каракачанов сподели, че е наясно, че тази концепция няма да бъде подкрепена от Народното събрание и по тази причина първо е належащо да има необятна социална полемика. Според него обаче концепцията за химическата кастрация е " от дълго време дискутирана в обществото ".

По думите му един изнасилвач и палач, който влезе в затвора  " и понавлезе в обстановката ", щял да прави същото и с други пандизчии. " Не сме го предложили като законодателна самодейност, дано бъде разисквано в обществото ", сподели вицепремиерът.  

Той аргументира и концепцията за връщане на смъртното наказване:

" Опитите да се вършим на прекомерно демократични, на прекомерно хуманни за сходни закононарушения и да променяме законите съгласно някаква европейска конюктура, какъвто е казусът от 2010 година - смяната на Наказателно-процесуален кодекс, която лимитира намаляването на присъдите на сходни хора, не води до нищо положително. Представете си този нарушител, в случай че бъде наказан от съда, в случай че минем по процедурата на съкратеното правосъдно разследване, той да си признае, ще получи оптималната присъда 30 години. Възможността след 15-20 години да изиска опрощение и да излезе от пандиза е доста действителна ". 

Все отново той посочи, че е допустимо и да не се стига до сходно извънредно решение. Според него е задоволително за сходни тежки закононарушения, като това в Русе, присъдата да бъде наложително пожизнен затвор без право на подмяна. 

" Аз не преставам да бъда приварженик, при доказване на сходни свиреп закононарушения да има смъртно наказване. Но доста ясно съзнавам, че обществото не поддържа сходна концепция и че няма да бъда подсилен от Народното събрание. Но да се вършим на демократични с презумпцията, че в пандиза един изнасилвач, палач, ще се поправи и че може след 20, даже след 30 години да го пуснем на независимост, аз нямам доверие в това нещо, тъй като практиката демонстрира тъкмо противоположното. Във всички тези убийства, виждаме че това са хора, които тотално са изпаднали от обществото, виждаме, че става въпрос за хора, които постоянно са правили закононарушения. В съответния случай - преди 10 години. В случая с убитото момиче във Велико Търново Вероника, индивидът, който извърши убийството, има няколко присъди. Аз нямам доверие в това, че те в случай че влязат за 20 или 30 години в пандиза те ще се поправят. Тоест би трябвало да има опция да получават оптималното наказване - доживотна присъда без право на подмяна ", сподели още вицепремиерът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР