Вицепремиерът на Италия Матео Салвини иска Полша и Италия да

...
Вицепремиерът на Италия Матео Салвини иска Полша и Италия да
Коментари Харесай

Италия ще работи с Полша за изграждането на нова Европа

Вицепремиерът на Италия Матео Салвини желае Полша и Италия да работят дружно за построяването на нова Европа. Това разгласи той на конференция във Варшава, представен от международните осведомителни организации.

" Полша и Италия ще бъдат част от новата пролет на Европа, възраждането на европейските полезности ", разяснява той пред публицисти по време на конференцията с полския вътрешен министър Йоахим Бруджински.

" Европа, която ще се оформи през юни (след изборите за Европейски парламент през май), ще ни води всички, спрямо тази, която съществува през днешния ден и се ръководи от бюрократи ", настоял още Салвини.

От своя страна Бруджински оповестил, че Варшава и Рим са се договорили за подсилване на външните граници на Европейския съюз.

Полският вътрешен министър подчертал, че било по-ефективно " да се помогне на тези, които са наранени от военни спорове...на място ".

Бруджински коментирал още, че " съдействието сред страните на генезис и пренос на мигранти би трябвало да бъде засилено ".

Срещата сред двамата е първата от плануваните две при визитата на Салвини в Полша. Втората ще е сред италианския вицепремиер и Ярослав Качински, водачът на полската ръководеща партия " Право и правдивост ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР