Вицепремиерът на Италия и лидер на партия Лига Матео Салвини

...
Вицепремиерът на Италия и лидер на партия Лига Матео Салвини
Коментари Харесай

Салвини поиска предсрочни избори в Италия

Вицепремиерът на Италия и водач на партия „ Лига ” Матео Салвини е уведомил премиера на страната Джузепе Конте, че в Народното събрание към този момент няма болшинство, подкрепящо държавното управление и го е уведомил, че е належащо да се проведат предварителни избори в страната.


„ Днес заявих на премиера Конте, че би трябвало да дадем думата на италианците ”, съобщи Салвини.

Спекулациите, че италианското съдружно държавно управление може да се срине ескалираха в четвъртък, когато напрежението сред неговите популистки водачи доближи пика си поради различия към финансирането на високоскоростна влакова линия.

Премиерът Джузепе Конте организира обособени диалози с президента на страната Седжо Матарела и с извънредно десния вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини,. Конте прикани министрите да се откажат от политическите разногласия.

Салвини прикани още изборите да се проведат допустимо най-скоро, откакто партията му „ Лига ” ускори натиска си върху съдружните си сътрудници, като излезе с изказване, в което приканва за незабавни избори.

" Нека отидем напряко в Народното събрание, с цел да кажем, че към този момент няма болшинство... и бързо да се обърнем към гласоподавателите ", сподели той.

Президентът Серджо Матарела настоя, че би трябвало да има държавно управление, което да завърши бюджета, който би трябвало да бъде показан пред Европейски Съюз до края на септември. За тази цел президентът може да сформира държавно управление на технократи и да насрочи изборите за февруари или март.

Правителството се бори за преодоляване на недостига и великански задълженията в размер на над 2,3 трилиона евро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР