Вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов

...
Вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов
Коментари Харесай

Каракачанов посвети книга на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров

Вицепремиерът, министър на защитата и водач на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов показа публично новата си книга, отдадена на именития лидер на революционната организация Тодор Александров.

Домакин на събитието стана Централният боен клуб в столицата, а то бе почетено от доста политици, дипломати, професионални историци, публицисти и жители, проявяващи интерес към тази част от историята ни.

 Красимир Каракачанов показа новата си книга DarikNews.bg Иван Лазаров

„ С нови обстоятелства и документи, които излизаха през последните 20-25 години, в продължение на два лета, аз написах тази книга. Идеята ми е да остане нещо за този човек, пък може и да се разсъни ползата и на други историци към неговото дело и неговата персона. Той е един популярен българин “, описа пред публицисти създателят.

Книгата е част от поредицата „ Дълг и чест “ на издателство „ Захарий Стоянов “, отдадена на най-големите имена в българската история. Изданието главно визира интервала след Балканските войни и възобновяване на Вътрешна македонска революционна организация от младия тогава Тодор Александров. Авторът си слага за цел да даде един по-различен взор над вътрешнополитическия живот в България през призмата на битката за Македония.
-->
 Красимир Каракачанов показа новата си книга DarikNews.bg Иван Лазаров

Изданието излиза в забавен миг, таман когато във фокуса на публичния спор още веднъж са сложени българо-македонските връзки, както и бъдещата европейска интеграция на югозападната ни съседка. Така всички, които се интересуват от връзките сред България и Македония, могат да получат още една позиция и изградят мнение, въз основа историческите събития от преди време.

„ Така се оказа, че тази книга я представяме в подтекста на един политически спор сред България и Македония, само че това няма нищо общо. Всъщност, в случай че човек прочете книга, в която има доста представени документи, ще види, че тя е спомагателен мотив в този спор, който безусловно безсмислено водим с Македония “, счита Каракачанов.

В книгата си той обръща внимание и на убийството на Тодор Александров – тематика, по която спорят историците от години.
„ Моята теза е, че става въпрос за следващата българска битка за власт и нищо повече. Имаше две версии във времето. Едната е, че комунистите са организирали убийството. Аз демонстрирам документи, съгласно които те 10 дни след гибелта му не са знаели, че е погубен. Другата версия е, че е погубен от българското държавно управление. Това е скопската теза, която е безусловно несериозна “, безапелационен е водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

Според Каракачанов повечето български политици би трябвало да прочетат книгата, с цел да схванат по какъв начин би трябвало да се служи на България и българската идея.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР