Вицепремиерът Марияна Николова и министърът на труда и социалната политика

...
Вицепремиерът Марияна Николова и министърът на труда и социалната политика
Коментари Харесай

Вицепремиер и министър раздадоха подаръци на деца в Монтана

Вицепремиерът Марияна Николова и министърът на труда и обществената политика Бисер Петков посетиха в Монтана центрове за деца и от фамилен вид и раздадоха на малчуганите и младежите дарове за Коледа.

Придружени от регионалния шеф Росен Петков и кмета Златко Живков те гостуваха в дневния център за пълнолетни лица с увреждания и два центъра за настаняване от фамилен вид, разговаряха със обществени служащи, възпитатели и деца и им подариха три преносимия компютър и кошници с лакомства.

В дневния дом и центъра за социална поддръжка се оферират четири от общо 21 обществени услуги, които прави община Монтана. Всеки ден дневния дом се посещава от 54 деца и младежи, а за тях се грижат 18 души профилиран и обслужващ личен състав. За момента обаче приемът в дома е преустановен защото потенциалът му е надхвърлен, показа шефът Калинка Борисова.

„ Има предложение от община Монтана за увеличение потенциала за банкет в центъра за социална поддръжка и в дневния дом. Искаме да се уверим на място какво е ситуацията и да преценим какво можем да създадем ”, сподели министър Петков.

Вицепремиерът Марияна Никола пък съобщи, че „ държавното управление ще работи интензивно за превъзмогване на несъответствията сред обособените райони в България и за по-бързо развиване на северозападния район! ”, След срещата кметът Живков заяви, че е получил увещание от министър Петков, че от идната година ще бъде повишен потенциала на центъра за социална поддръжка от 26 на 40, както и че програмата „ Личен помощник ” ще продължи и през идващите девет месеца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР