Вицепремиерът Мария Габриел няма да дава оценки за работата на

...
Вицепремиерът Мария Габриел няма да дава оценки за работата на
Коментари Харесай

Мария Габриел няма да оцени министрите, докато не обсъди въпроса с Николай Денков

Вицепремиерът Мария Габриел няма да дава оценки за работата на министрите, до момента в който не разиска въпроса с Николай Денков. Това удостовери тя пред публицисти, съобщи БГНЕС. Това важи и за работата на министъра на защитата Тодор Тагарев, към който през последните дни се насочат съществени рецензии.

Габриел не потвърди датата 8 март, упомената от водача на ГЕРБ Бойко Борисов като краен период за сключване на съдружно съглашение с ПП-ДБ.

Габриел разяснява, че съдружното съглашение към ПП-ДБ към момента не е обсъждано в партия ГЕРБ и напомни позицията си, че няма да подпише оферти от страна на обединяването меморандум. " Няма по какъв начин да сме говорили за сключване на документ, който още ние самите не сме разискали и не сме дали на своите сътрудници. Имаме доста ясна позиция и аз към този момент я споделих – че няма да подпиша така наречен меморандум на ПП-ДБ. Ще работим да има механизъм, в който да е споделена отговорността, който в действителност да носи бистрота, да дефинира ясно целите на страната, само че и да дефинира отговарностите за това, че ние желаеме да осигурим на тази страна и бистрота, битка с корупцията, и самостоятелност на правосъдната система и това да става с доста явен механизъм за взимане на решения ", съобщи Габриел.

Вицепремиерът бе безапелационна, че ползите на България за нея са преди всичко и напомни, че страната ни е благонадежден сътрудник на Европейски Съюз и НАТО и правилата на бистрота и отговорност са водещи.

Габриел акцентира, че не трябва да се настъпват границата на Конституцията, на демокрацията, на върховенството на закона и положителните европейски практики.

" Вярвам в разговора. Вярвам в това, че осъзнаваме каква отговорност носим. Вярвам в това, че страната има потребност от непоклатимост. Вярвам в това, че България свърши доста и добра работа за последните 8 месеца и е отговорност на всеки един – и на министрите, и на министър-председателя Денков, и на парламентарните групи, това да продължи ", добави Габриел.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР