Вицепремиерът Красимир Каракачанов ще напусне правителството, ако ГЕРБ подкрепят позицията

...
Вицепремиерът Красимир Каракачанов ще напусне правителството, ако ГЕРБ подкрепят позицията
Коментари Харесай

Каракачанов заплаши, че напуска кабинета, ако ГЕРБ подкрепи ДПС за ромите

Вицепремиерът Красимир Каракачанов ще напусне държавното управление, в случай че ГЕРБ поддържат позицията на Движение за права и свободи по ромския въпрос. Пред " Нова телевизия " Каракачанов съобщи, че в случай че и този път партията на Борисов реши да одобри предложенията на Движение за права и свободи, а не на Вътрешна македонска революционна организация, както било против " радикалния ислям ", то да си търсела вид и да ръководи с тях.
През уикенда заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов даде обещание тактиката на Каракачанов да бъде разисквана на съвет на обединението. Концепцията планува редица ограничавания и отговорности за ромския етнос.
Сред най-категоричните ограничения са ограничение на бременността за майки, оставили в институции две или повече деца, прекъсване на обществени помощи за отказващите работа, ограничаване на достъпа до обществената система на децата, които раждат деца, безвъзмездни аборти за дамите от ромски генезис, които не желаят следваща бременност. От Движение за права и свободи дефинираха ограниченията за противоконституционни.
" По отношение на образованието изрично считам, че визитата на детската градина за децата би трябвало да е наложително от 4-годишна възраст. В незабавен порядък страната би трябвало да задължи лицата, ненавършили 16 години, да се завърнат в училищата; тези над 18, които нямат най-малко главно обучение, да бъдат задължени да го завършат. При отвод за осъществяване на тези ограничения още веднъж да се планува прекъсване на обществените помощи и образователно-трудова тегоба ", изясни в профила си във facebook Каракачанов.
По думите му концепцията включва " пакет от ограничения за унищожаване на гетата, справяне с циганската престъпност, публично потребен труд, надзор над обществените помощи, прекъсване на детската раждаемост и още редица други механизми за действителната интеграция на маргинализираната част от този етнос ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР